Σκουπίδια κι απορρίμματα σε ανοικτούς προαύλειους χώρους στο Συγκρότημα των Λυκείων στην περιοχή του Μάννα

Ώριμη... ασυνειδησία

Παρά το ώριμο της ηλικίας των μαθητών που φοιτούν στα Λύκεια του Σχολικού Συγκροτήματος στην περιοχή “Μάννα” της Σύρου, ωστόσο, εκ μέρους τους επιδεικνύεται μία ασυνειδησία σε επίπεδο διατήρησης καθαρού του σχολικού περιβάλλοντός τους, με αρκετά σκουπίδια να παραμένουν στον ανοικτό προαύλειο χώρο τους.

Αν και οι σχολικές καθαρίστριες μεριμνούν καθημερινά για την καθαριότητα των αιθουσών και του περιβάλλοντος χώρου των σχολείων, τουλάχιστον των κυρίως σημείων των προαύλειων χώρων, που χρησιμοποιούνται από τους μαθητές στα διαλείμματά τους, ωστόσο, μερικά από τα νέα παιδιά, ως φαίνεται αδιαφορούν για το σχολικό περιβάλλον, “κοσμώντας” το, αναλόγως. Συσκευασίες από χυμούς, σάντουιτς, αναψυκτικά, ακόμη και πακέτα τσιγάρων, όπως διαπιστώνεται από το φωτογραφικό υλικό της εφημερίδας, αφήνονται εκτός κάδων απορριμμάτων και μάλιστα ακόμη και στα σημεία των μικρών κήπων που διαθέτουν τα σχολεία, συνθέτοντας αποκρουστικές εικόνες.

Πρόκειται για ασυνείδητες συμπεριφορές που επισημαίνονται με αποκλειστικό σκοπό την πρόκληση ανάπτυξης φροντίδας εκ μέρους των μαθητών για τα σχολεία τους, στα οποία και περνούν αρκετές ώρες της ημέρας προκειμένου να λάβουν την απαραίτητη γνώση για τη μετέπειτα ζωής τους.

Μία κίνηση καθαρισμού των συγκεκριμένων χώρων από τους ίδιους, όποτε αναγνωρίσουν τη σημασία διατήρησης αξιοπρεπούς του σχολικού περιβάλλοντός τους, θα προβαλλόταν από την εφημερίδα, με τα αντίστοιχα θετικά σχόλια.