Ασφυκτιά από απορρίμματα και ογκώδεις κούτες σκουπιδιών η οδ. Ανάφης στην Ερμούπολη

Ασυνειδησίας συνέχεια τις πασχαλινές ημέρες

Στην αντίθετη κατεύθυνση από την συνιστώμενη στις οδηγίες του Δήμου σχετικά με την ενίσχυση καθαριότητας της πόλης, βαδίζουν όπως διαπιστώνεται εκ νέου, επιχειρηματίες του κέντρου της Ερμούπολης, συνεχίζοντας προκλητικά να εναποθέτουν σακούλες απορριμμάτων και κούτες στην μικρή οδό Ανάφης, αδιαφορώντας για την εικόνα της πόλης και τον κόπο των εργατών της αρμόδιας Υπηρεσίας.

Χωρίς να επιδεικνύουν διάθεση τήρησης των προβλεπομένων που επισημαίνονται και στη σχετική ενημερωτική πινακίδα απέναντι από τη θέση των κοινόχρηστων wc πλησίον του πεζόδρομου, σχετικά με την απόρριψη των ογκωδών απορριμμάτων στους μεγάλους κάδους ανακύκλωσης του παραλιακού μετώπου, εξακολουθούν να προκαλούν τους πεζούς και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες δημιουργώντας “λοφίσκους” απορριμμάτων.

Το σοβαρό θέμα απασχόλησε εκ νέου την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατόπιν παρέμβασης του μέλους της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννη Κεράνη, ο οποίος ανέδειξε το πρόβλημα που συναντάται σε καθημερινή βάση στην κάθετη οδό που οδηγεί στον πεζόδρομο της οδ. Πρωτοπαπαδάκη, το οποίο – δυστυχώς – καλούνται να αντιμετωπίζουν οι εργάτες Καθαριότητας.

Η παρούσα αναφορά της εφημερίδας έρχεται σε συνέχεια των επανειλημμένων προτροπών που έχουν υπογραμμισθεί κι εκφρασθεί εκ μέρους του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, καθώς λόγω της πασχαλινής περιόδου και της άφιξης επισκεπτών στο νησί, οι υπεύθυνοι της κατάστασης που αποτυπώνεται στο φωτογραφικό υλικό, οφείλουν να τηρήσουν επιτέλους τα προβλεπόμενα.