Ο Όμιλος Inner Wheel Σύρου γιόρτασε τα 25 έτη ζωής του σε επίσημη εκδήλωση στην Ερμούπολη

Πιστός στην προσφορά

Μία συγκινητική αναδρομή στην πλούσια κοινωνική και φιλανθρωπική δράση του Ομίλου Inner Wheel Σύρου πραγματοποίησαν τα μέλη του, με αφορμή τη συμπλήρωση των 25 ετών δράσης του, στο πλαίσιο μίας επίσημης εκδήλωσης που πραγματοποίησαν, επιβεβαιώνοντας τους φιλικούς δεσμούς που αναπτύσσονται ανάμεσά τους, οι οποίοι και μετουσιώνονται συστηματικά σε οργανωμένη προσφορά προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Μέσω ενός θερμού χαιρετισμού της προέδρου του Ομίλου του νησιού, Κατερίνας Λειβαδάρα, τα παρευρισκόμενα μέλη απόλαυσαν ένα “ταξίδι” στο πολυετές έργο στήριξης πολλών κοινωνικών ομάδων, ανθρώπων, Συλλόγων και δομών που έχει καταγραφεί στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, αφιερώνοντας την εκδήλωση της Κυριακής στο ιδρυτικό μέλος του Inner Wheel Σύρου, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή δράσης, την Μαρία Κανάκη.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως, τα έσοδα της συγκεκριμένης εκδήλωσης πρόκειται να διατεθούν στη Στέγη Ανηλίκων κι Εφήβων Σύρου, προς κάλυψη μέρους των αναγκών της.

Φιλία, αγάπη και προσφορά τα ιδανικά του Ομίλου

Ειδικότερα, ο Όμιλος του νησιού (και τα μέλη του), πιστός στα ιδανικά της διεθνούς οργάνωσης Inner Wheel που αποτελεί μέλος, προωθεί διακριτικά και με τον δέοντα σεβασμό, την ηθική και υλική στήριξη προς τους ανθρώπους που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις, ακολουθώντας πιστά το ετήσιο σύνθημα που αποτελεί την “πυξίδα” του.

“Πέρασαν 92 χρόνια από την ίδρυση του Ιnner Wheel. Το διεθνές Inner Wheel, ίσως είναι η μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση γυναικών προσφοράς στον κόσμο. Από την εποχή της ίδρυσής του, το 1924 στο Μάντζεστερ της Αγγλίας, το Inner Wheel συνεχίζει να αναπτύσσεται καθώς δημιουργούνται νέοι Όμιλοι σε γνωστές χώρες. Σήμερα υπάρχουν σε 103 χώρες και γεωγραφικές τοποθεσίες και ο αριθμός των μελών είναι περισσότερος από 103 χιλ. σε 4.000 Ομίλους. Ένας από αυτούς τους Ομίλους είναι και το Inner Wheel Σύρου, που σήμερα γιορτάζει τα 25α γενέθλιά του” σημείωσε προλογικά η κ. Λειβαδάρα, υπενθυμίζοντας πως, “Ο Όμιλος γεννήθηκε το 1991” μετρώντας, “25 χρόνια κοινωνικής και φιλανθρωπικής δράσης”. Όπως τόνισε, αν και “τα πρώτα του βήματα ξεκίνησαν δειλά” ωστόσο, “χρόνο με τον χρόνο άνοιξε τα φτερά του και τα φτερά αυτά μετατράπηκαν σε μία ζεστή στοργική αγκαλιά, πρόθυμη να αγκαλιάσει αυτούς που είχαν την ανάγκη της”. Από τους πρωταρχικούς στόχους του Ομίλου η στήριξη στα παιδιά, καθώς επίσης την Τρίτη Ηλικία και σε ανθρώπους με Αναπηρία, ενώ επιπρόσθετα και σε Συλλόγους και δομές του τόπου, που πραγματοποιούν έργο προς όφελος τους κοινωνικού συνόλου.

Μέσα από ποικίλες δράσεις, ο Όμιλος μετρά σήμερα αξιόλογη κοινωνική προσφορά επί 25 έτη, η οποία και αναφέρθηκε επιγραμματικά, με την πρόεδρό του να απαριθμεί τις σημαντικότερες δράσεις του. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε την προσφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου ενός απινιδωτή, ενός εξοπλισμένου δωματίου στη γυναικολογική πτέρυγα και 100 κλινοσκεπασμάτων, επίσης, δύο μηχανημάτων αιμοκάθαρσης αξίας 110 εκατ. δρχ σε συνεργασία με τον Ροταριανό Όμιλο Ερμουπόλεως, ενώ όπως σημείωσε η πρόεδρος, βοηθήθηκαν χρηματικά και υλικά οικογένειες του τόπου που βρίσκονταν σε δύσκολη κατάσταση, καλύφθηκε οικονομικά άπορη φοιτήτρια με υποτροφία στο εξωτερικό, βοηθήθηκε ορφανό κορίτσι από γεννήσεώς του μέσω ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού και όταν ενηλικιώθηκε παρέλαβε το ποσό των 8.000 ευρώ. Επιπλέον, ο Όμιλος έγινε ανάδοχος σε μικρό παιδί οικογένειας με σημαντικά προβλήματα, καταφέρνοντας να διατηρήσει λογαριασμό για να σπουδάσει, ενώ ακόμη, ενισχύθηκαν για την πορεία τους κατά καιρούς, ο Μουσικός Όμιλος Σύρου, το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, ετησίως οι τρεις Οίκοι Ευγηρίας του νησιού. Η κ. Λειβαδάρα δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για τις εκδηλώσεις επιστημονικού και κοινωνικού περιεχομένου που διοργάνωσε ο Όμιλος, ευχόμενη τέλος να συνεχιστεί – παρά τις δυσκολίες της εποχής – απρόσκοπτα η δράση του Inner Wheel Σύρου.