6ο Χαριστικό παζάρι βιβλίων στη Βαρδάκειο Σχολή Ερμούπολης

Σημείο συνάντησης γεύσεων και πολιτισμών, αποτέλεσε και φέτος η Βαρδάκειος Σχολή Ερμούπολης, στο πλαίσιο του 6ου Χαριστικού παζαριού ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν βιβλία, να τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην ελληνική, αγγλική και ρωσική γλώσσα, να δοκιμάσουν μεζεδάκια, φτιαγμένα από τους εκπαιδευόμενους, αλλά και να παρακολουθήσουν τις ψηφιακές ταινίες μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του εργαστηρίου «I Dig Stories». Στο πρόγραμμα συμμετείχαν με τις προσωπικές αφηγήσεις τους 13 εκπαιδευόμενες της σχολής.

«Οι ταινίες θα αναρτώνται σταδιακά στο youtube, στο facebook και στην ιστοσελίδα του πρότζεκτ, όπου κάθε δύο εβδομάδες παρουσιάζεται και από μία ταινία των οργανώσεων που έλαβαν μέρος» δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η υπεύθυνη της Βαρδακείου, Ευγενία Κόλλια.

Υπενθυμίζεται, δε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Tell your stories», στο πλαίσιο του οποίοι οι μαθητές ετοιμάζουν μία ταινία μικρούς μήκους για την ταινία «Γράμματα».