Εορτασμός των «Τριών εν Καμίνω Παίδων» από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σύρου

Προστάτες των αγώνων κατά της πύρινης λαίλαπας

Με ευλάβεια και κατάνυξη τιμήθηκαν και φέτος στη Σύρο οι προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος «Τρεις εν Καμίνω Παίδες» που αποτελούν διαχρονικό πρότυπο καθήκοντος, γενναιοψυχίας, τόλμης, αγάπης και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία του Καθολικού Επισκόπου Σύρου Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου, του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού, του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου Άγγελου Τριπολιτσιώτη, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Αμέσως μετά, αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειου Καπέλιου, ο οποίος αναφέρθηκε στις αρετές των Αγίων Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ με την ευχή να μεσιτεύουν και να προστατεύουν τα στελέχη στη δύσκολη αποστολή τους κατά της φωτιάς.

«Πρότυπα αρετής που οφείλουμε να ενστερνιστούμε»

Παρότι αξιωματούχοι στη Δημόσια Διοίκηση της Βαβυλώνας, οι τρεις τους αρνήθηκαν να προσκυνήσουν, σύμφωνα με τα τότε ήθη των ειδωλολατρών, τη Χρυσή Εικόνα του βασιλέως Ναβουχοδονόσωρ, με αποτέλεσμα να διαταχθεί ο θάνατος τους δια πυράς. Ωστόσο, η ακλόνητη πίστη τους στο Θεό, τους φύλαξε από την πύρινη λαίλαπα».

Όπως τόνισε ο κ. Καπέλιος «η πίστη, η αυταπάρνηση, το σθένος και η αποφασιστικότητα των Αγίων Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, αποτελούν για όλους εκείνους που ανήκουν στις τάξεις του, πρότυπα αρετής που οφείλουν να ενστερνιστούν, καθώς μέλημά τους είναι να ανταποκριθούν με ασφάλεια, εγρήγορση και αποτελεσματικότητα στα δύσκολα καθήκοντα που η πολιτεία τους έχει αναθέσει».

Μεταξύ άλλων, ευχήθηκε οι Άγιοι Τρεις εν Καμίνω Παίδες να είναι πάντα δίπλα τους, προστάτες για να εκτελούν χωρίς απώλειες το δύσκολο έργο τους. «Ας μα δίνουν φώτιση και ας οδηγούν τα βήματά μας ώστε να βγαίνουμε πάντα νικητές με την πύρινη λαίλαπα» σημείωσε, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητά του ότι το Πυροσβεστικό Σώμα θα συνεχίσει να εργάζεται αγόγγυστα προκειμένου να προσφέρει το μέγιστο των δυνατοτήτων του, διασφαλίζοντας τη ζωή και την περιουσία των Ελλήνων Πολιτών.

Τέλος, απηύθυνε τις καλύτερες ευχές σε όλα και τα στελέχη και τις οικογένειές τους και ειδικότερα στους απόστρατους αξιωματικούς, που ο καθένας με τη σειρά του συνέβαλλε, προσφέροντας τα μέγιστα για την οικοδόμηση του Πυροσβεστικού Σώματος σε γερές βάσεις.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε δεξίωση στο Café – Bar Μέγαρον, προσφορά της Hellenic Seaways.