Γενικό black out σε Πάρο Νάξο Ίο Σίκινο και Φολέγανδρο

  • Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου, 2017 - 16:11

Σήμερα 18.01.2017 και ώρα 10.50 π.μ. από βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή μετρήσεων του πεδίου Μέσης Τάσης (ΜΤ) του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής Πάρου προκλήθηκε βλάβη στους ζυγούς ΜΤ του Σταθμού, με συνέπεια τη γενική διακοπή ηλεκτροδότησης στο σύμπλεγμα των νησιών Πάρου, Νάξου, Ίου, Σικίνου, Φολέγανδρου και Μικρών Κυκλάδων.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΗ, το προσωπικό του σταθμού εργάζεται εντατικά για την άμεση επιδιόρθωση της βλάβης και την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Η ΔΕΗ Α.Ε. ζητάει την κατανόηση των κατοίκων των εν λόγω νησιών και ενημερώνει ότι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης θα ολοκληρωθεί εντός των αμέσως επόμενων ωρών.

Όπως θέλουν οι πρώτες πληροφορίες, το βραχυκύκλωμα προκάλεσε και φωτιά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ της Νάουσας Πάρου, η οποία όμως κατασβέστηκε άμεσα χάρη στα συστήματα ασφαλείας της εγκατάστασης, ενώ ακόμη και το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που κατέφτασε άμεσα δε χρειάστηκε να επέμβει.

Σταδιακά, το ρεύμα άρχισε να επανερχεται μετά τις 15:00 το μεσημέρι, ενώ με την έλευση του πλοίου της γραμμής στο λιμάνι της Πάρου, θα παραληφθούν και τα ανταλλακτικά για την πλήρη αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε.

Ετικέτες: