Κοπή πίτας του Συλλόγου Στήριξης ΑμεΑ Κυκλάδων «Δικαίωμα»

Η λύση βρίσκεται στη συλλογικότητα

Τη σημασία της συλλογικότητας και του ομαδικού πνεύματος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες υπογράμμισε η πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης ΑμεΑ Κυκλάδων «Δικαίωμα» Ζωγραφιά Δόγου στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αντιδημάρχου Αλέξη Αθανασίου, του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης Γιάννη Χαρίτου, εκπροσώπων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, τοπικών φορέων, μελών και φίλων του Συλλόγου στο χώρο του ΚΑΠΗ Ερμούπολης.

Στον χαιρετισμό της, η πρόεδρος αναφέρθηκε στις σημαντικότερες δράσεις του Συλλόγου για το 2016 που στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και στην εγγραφή του στο Εθνικό Μητρώο Συλλόγων για την εξασφάλιση επιχορηγήσεων που θα δώσουν μεγαλύτερη πνοή στο έργο του.

Η πίεση απέφερε καρπούς

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται η συλλογή καπακιών για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, η συμμετοχή μελών του Συλλόγου στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού των Ακροποδητί, η διοργάνωση τριήμερων δράσεων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας αλλά και η κατάθεση αιτημάτων προς τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου για την αναβάθμιση του ΚΕΦΙΑ.

Όπως τόνισε η κ. Δόγου, η πίεση του Συλλόγου απέδωσε καρπούς, καθώς έχει ήδη καλυφθεί η θέση κοινωνικού λειτουργού και νοσηλευτή, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται και η τοποθέτηση εργοθεραπευτή. Ωστόσο, μεγάλη επιθυμία του Συλλόγου παραμένει η λειτουργία της πισίνας υδροθεραπείας στο κτίριο του ΚΕΦΙΑ, η οποία παραμένει ανενεργή εδώ και 16 χρόνια. Κατέστησε δω γνωστό ότι κατόπιν αυτοψίας που πραγματοποίησε ειδικός, η πισίνα είναι σε θέση να λειτουργήσει, εξυπηρετώντας την κοινωνία της Σύρου, όσο και των υπόλοιπων νησιών του νομού.  

Η πρόεδρος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η συλλογικότητα αποτελεί τη μοναδική λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ενίσχυση της αυτοοργάνωσης, του εθελοντισμού, της ανταλλαγής και υιοθέτησης απόψεων και ιδεών και της γενικότερης ενεργοποίησης του κοινωνικού συνόλου. Τέλος, η κ. Δόγου απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τον χορηγό της χθεσινής εκδήλωσης κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος με χαρά προσέφερε το κέρασμα προς τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου.

Στον χαιρετισμό τους, τόσο ο κ. Χαρίτος όσο και ο κ. Αθανασίου έδωσαν την υπόσχεσή τους ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του Συλλόγου, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη κάλυψη των αναγκών του, όπως η προετοιμασία της παραλίας της Βάρης για τη φιλοξενία ατόμων με κινητικά προβλήματα κατά τους θερινούς μήνες.

 

Ετικέτες: