Το πολιτιστικό και κοινωνικό «πρόσωπο» του Συλλόγου Στερεοελλαδιτών Σύρου

«Ας κρατήσουμε την παράδοσή μας αναλλοίωτη»

Με το μήνυμα «να παραμείνουμε ενωμένοι και να κρατήσουμε την παράδοσή μας, αναλλοίωτη μέσα από τα ήθη και τα έθιμά μας», τα μέλη του Συλλόγου Στερεοελλαδιτών Σύρου έκοψαν χθες το μεσημέρι την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Συλλόγου Ηπειρωτών Σύρου, παρουσία του εκπροσώπου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης Αποστόλη Ρουσσουνέλου, μελών και φίλων του συλλόγου που αγκαλιάζουν θερμά τις πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις του.

Απολογισμός πεπραγμένων

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μαργαρίτα Κούτρα έκανε μια γρήγορη ανασκόπηση στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2016 με σημαντικότερες τις συμμετοχές του χορευτικού τμήματος σε διοργανώσεις του Δήμου και του παραδοσιακού εργαστηρίου «Άρωμα Παράδοσης», καθώς και στο 4ο Ρουμελιώτικο Αντάμωμα στη Ναυταθλητική Μαρίνα της Καλλιθέας.

Μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών διοργάνωσε τον περασμένο Ιούνιο την 6η Ποδηλατοδρομία, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος η οποία έχει καταστεί θεσμός. Μετά την ποδηλατοδρομία, πραγματοποιήθηκε event στην πλατεία Μιαούλη όπου τα μέλη έπαιξαν, ζωγράφισαν και διασκέδασαν μαζί με τους μικρούς φίλους του.

Εξίσου σημαντική ήταν και η κοινωνική δράση του Συλλόγου, ο οποίος προσέφερε τρόφιμα και είδη ανάγκης στη Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου, καθώς επίσης και ένα καλοριφέρ στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Προγραμματισμός δράσεων του 2017

Πλούσιο αναμένεται το πρόγραμμα του Συλλόγου και το 2017. Εκτός από τη συμμετοχή του στις χορευτικές εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης, στο κάψιμο του Καρνάβαλου στην Άνω Σύρο, την αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα, αλλά και τη διοργάνωση της 7ης Ποδηλατοδρομίας, ο Σύλλογος θα ενώσει τις δυνάμεις του και με άλλους συλλόγους του νησιού στο πλαίσιο διήμερων εκδηλώσεων που προγραμματίζει στις 21 και 22 Ιουλίου ο Λαογραφικό και Χορευτικός Όμιλος «η σοφία της παράδοσης».

Τέλος, η κ. Κούτρα ανακοίνωσε την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου στις αρχές του επόμενου μήνα, όπου θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Σύλλογος βράβευσε τους φοιτητές Δημήτρη Τσιώλη και Παρασκευή Γεωργίου που εισήχθησαν το 2016 στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα στην Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης στην Κρήτη και στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αντίστοιχα.

Τέλος, ο Σύλλογος βράβευσε τον χοροδιδάσκαλο Νίκο Σολάρη για την αγάπη, τη βοήθεια και την πολύτιμη συνεισφορά του στις δράσεις του.