Πενθεί η τοπική κοινωνία και η αθλητική οικογένεια των Κυκλάδων για την απώλεια του Δημήτρη Ζορμπάνου

Ανεκτίμητη παρακαταθήκη προσφοράς κι ανθρωπιάς

  • Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου, 2017 - 16:12
  • /   Eνημέρωση: 13 Φεβ. 2017 - 17:00

Τον Δημήτρη Ζορμπάνο, έναν άνθρωπο πρότυπο ανιδιοτέλειας και προσφοράς προς το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και δη της αθλητικής οικογένειας των Κυκλάδων αποχαιρέτησε το μεσημέρι της Κυριακής σύσσωμη η Συριανή κοινωνία, δίνοντας το “παρών” στην Εξόδιο Ακολουθία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Βαθύτατα συγκινημένοι οι συγγενείς, οι οικογενειακοί φίλοι, οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών καθώς επίσης μέλη ομάδων, αθλητικών Συλλόγων και Σωματείων έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους συνοδοιπόρο στη ζωή, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του την ανεκτίμητη προσφορά του σε κάθε επίπεδο και ειδικότερα στον χώρο του αθλητισμού και του ναυταθλητισμού.

Σε ηλικία 82 ετών και μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία με θέματα υγείας, ο Δημήτρης Ζορμπάνος “ταξίδεψε” για τη γειτονιά των “αγγέλων”, αφήνοντας ωστόσο πίσω του, τόσο στον τόπο του, όσο και στα νησιά των Κυκλάδων, πολύτιμη παρακαταθήκη ευγένειας, ήθους, έργου και προσφοράς. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής του, εκτός από το ότι εργάσθηκε με συνέπεια και υπήρξε στέλεχος και διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας κατά κύριο λόγο στο υποκατάστημα της Σύρου, υπήρξε λάτρης του ναυταθλητισμού και γενικότερα πιστός υποστηρικτής του αθλητισμού, ακόμη κι όταν είχε κλείσει τον κύκλο του ως αθλητής. Αφήνοντας την προσωπική σφραγίδα του στον ΝΟΣ, στην ΕΠΣ Κυκλάδων και γενικώς σε αθλητικά Σωματεία που συμμετείχε τόσο ως πρόεδρος, όσο και ως μέλος των ΔΣ, απέσπασε εύλογα μία ξεχωριστή θέση στον κόσμο του αθλητισμού σε όλο τον νομό των Κυκλάδων.

Τον Δημήτρη Ζορμπάνο και την αξιόλογη πορεία ζωής του, προγραμματίζουν να τιμήσουν ποικιλοτρόπως άνθρωποι και ομάδες από τον χώρο του αθλητισμού, ενώ παράλληλα, μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής είχαν εκδοθεί ψηφίσματα και συλλυπητήριες δηλώσεις, από τον ΝΟΣ, την ΕΠΣ Κυκλάδων, τον ΑΟ Σύρου, τον Πανναξιακό και τη ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Σύρου. Οι ανακοινώσεις ακολουθούν αυτούσιες παρακάτω.

ΝΟΣ: Ήθος, εργατικότητα, ευγένεια

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Σύρου συνήλθε την 11η Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 σε έκτακτη συνεδρίαση με αφορμή την αναγγελία του θανάτου του Ζορμπάνου Δημήτρη, τέως Προέδρου του Ομίλου μας και αφού έλαβε υπόψη την παρουσία του στις αθλητικές δράσεις του Ομίλου, το ήθος, την εργατικότητα, την ευγένεια, τη συνολική προσφορά του, αποφασίζει ομόφωνα: 1. Να παραστεί σύσσωμο το ΔΣ στην κηδεία του εκλιπόντος και να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια, στην οικογένειά του. 2. Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του. 3. Η σημαία του Ομίλου να κυματίζει μεσίστια επί τριήμερο. 4. Να πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος έτους αθλητική εκδήλωση στη μνήμη του.

ΕΠΣ Κυκλάδων: Τεράστια η απώλειά του

Το ΔΣ της Ένωσης και όλη η ποδοσφαιρική οικογένεια των Κυκλάδων, με βαθειά θλίψη, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του φίλου μας Δημήτρη Ζορμπάνου, που η απώλειά του είναι τεράστια και δυσαναπλήρωτη. Ο Δημήτρης Ζορμπάνος υπήρξε βασικό ιδρυτικό στέλεχος της ΕΠΣ Κυκλάδων το 1980 και ήταν Μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου για μία εικοσαετία και πλέον, με ανεκτίμητη και ανιδιοτελή προσφορά, κερδίζοντας μόνο Φίλους. Το ΔΣ της ΕΠΣΚ, ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τον Δημήτρη Ζορμπάνο, αποφάσισε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, σε όλους τους αγώνες της 18 και 19 Φεβρουαρίου 2017.

ΑΟ Σύρου: Η πορεία του, σημείο αναφοράς για όλους

Ο κ. Δημητρης Ζορμπανος αποτέλεσε ένα εκλεκτό μέλος της Συριανής κοινωνίας και με την παρουσία του κόσμησε όλα αυτά τα χρόνια το νησί μάς. Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό και καθιστά φτωχότερο τον χώρο τον οποίο υπηρέτησε έντιμα, με αίσθημα ευθύνης, αρχές και αξίες, καθώς διετέλεσε μέλος της ΕΠΣ Κυκλάδων του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και του Ν.Ο. Συρου. Ο κυρ Δημήτρης (όπως τον φωνάζαμε όλοι μας) με το ήθος του, την ανιδιοτέλειά του, την αγωνιστικότητά θα παραμείνει σημείο αναφοράς για όλους εμάς. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα της Συριανής γης που θα τον σκεπάσει.» Καλό σου ταξίδι Κύριε Δημήτρη.

Πανναξιακός: Πένθος για το σωματείο

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση του χαμού του “δικού” μας Δημήτρη Ζορμπάνου. Κατά το πέρασμα του από τη Νάξο σαν διευθυντής του καταστήματος της Εμπορικής τράπεζας, συνδέθηκε με τον κόσμο του νησιού και ταυτίστηκε απόλυτα με την φιλοσοφία του σωματείου μας. Διατέλεσε ενεργό μέλος της Πανναξιακής οικογένειας, ιδρυτικό στέλεχος του ιστιοπλοϊκού ομίλου και αποτελούσε μόνιμο πρεσβευτή - εκπρόσωπο του Πανναξιακού μας στο νησί της Σύρου.
Θα σε θυμόμαστε πάντα ως τον πιο γλυκό άνθρωπο! Καλό ταξίδι κ. Δημήτρη!

ΔΗΜ Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Σύρου: Υπήρξε διακεκριμένο μέλος της τοπικής κοινωνίας

Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Σύρου Νέας Δημοκρατίας, εκφράζει δημόσια τα θερμά της συλλυπητήρια, για τον πρόσφατο θάνατο του εκλιπόντος Δημητρίου Ζορμπάνου, σε όλη την οικογένειά του. Υπήρξε διακεκριμένο μέλος της τοπικής κοινωνίας της Σύρου και των Κυκλάδων, άριστος τραπεζικός προϊσταμένος, εξάιρετος ναυταθλητής-κωπηλάτης και παλαιός Προέδρος του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και από τα παλαιότερα και σημαντικά μέλη μας. Στην εκφορά του εκλιπόντος θα παραστεί αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. κ. Ιωάννη Κασιμάτη. Τέτοιοι άνθρωποι τιμούν την κοινωνία της Σύρου και την παράταξή μας.