Συγκέντρωση για το Ανοιχτό 3ο

  • Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, 2017 - 13:13

Την αντίθεσή της στη φασιστική επίθεση στη συλλογικοτήτα του Ανοιχτού 3ου Δημοτικού Σχολείου στο Βροντάδο εκφράζει η ΕΛΜΕ Α' Κυκλάδων, καλώντας τους πολίτες της Σύρου στη συγκέντρωση αλληλεγγύης, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου και ώρα 17:30 στην πλατεία Μιαούλη.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση

"Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου συνεργείο του Δήμου με τη συνοδεία της αστυνομίας, εισέβαλαν στον χώρο του παλιού 3ου δημοτικού σχολείου στο Βροντάδο, το οποίο τα δύο τελευταία χρόνια τελούσε υπό κατάληψη ως ανοιχτός κοινωνικός χώρος.

Στο συγκεκριμένο χώρο πραγματοποιήθηκαν πολλές εκδηλώσεις (βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών, ανοιχτές πολιτικές και κοινωνικές συνελεύσεις, συλλογικές κουζίνες, συναυλίες), λειτουργούσε βιβλιοθήκη, ενώ αποκαταστάθηκαν τα γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου στον προαύλιο χώρο για τα παιδιά της γειτονιάς.  Τα συνεργεία του δήμου, προφανώς εκτελώντας τις διαταγές του δημάρχου ισοπέδωσαν τον χώρο, κατέστρεψαν την βιβλιοθήκη, την κουζίνα και τους άλλους χώρους.

Ανεξάρτητα των λόγων που θα επικαλεσθεί ο Δήμος για την ισοπέδωση του κοινωνικού χώρου πιστεύουμε ότι οφείλεται στην πολιτική και κοινωνική  δράση του Ανοιχτού 3ου. Οι αντιφασιστικές του δράσεις, οι εκδηλώσεις  συμπαράστασης στους απλήρωτους εργάτες του Νεωρίου, η αλληλεγγύη στους μετανάστες, η συμμετοχή της συλλογικότητας σε όλες τις συγκεντρώσεις που καλούσαν τα σωματεία, οι θέσεις που είχε σε όλα τα ζητήματα το Ανοιχτό 3ο, είναι η πραγματική αιτία στοχοποίησής του, τόσο από το Δήμο όσο και από τους φασίστες..

Η ΕΛΜΕ  Α Κυκλάδων βρίσκεται στους ίδιους αγώνες με τους μαθητές , φοιτητές,  εργαζομένους και άνεργους που αποτελούν το Ανοιχτό 3ο , δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και καλούμε  στην πλατεία Μιαούλη την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου και ώρα 17.30 να εκφράσουμε την αντίθεση μας στην φασιστική επίθεση στη συλλογικότητα του Ανοιχτού 3ου".