Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων

Αντιφασιστική πορεία στη Σύρο

Σάββατο στις 18.00 στην πλ. Μιαούλη
  • Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, 2016 - 13:01

Έχουν περάσει τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν η κορύφωση μιας σειράς δολοφονιών, όπως του Λουκμάν στα Πετράλωνα και επιθέσεων όπως εναντίον των Αιγύπτιων ψαράδων στο Κερατσίνι. Τρία χρόνια μετά οι εμπλεκόμενοι στις δολοφονικές επιθέσεις χρυσαυγίτες  κυκλοφορούν ελεύθεροι, λόγω της αργοπορίας των μηχανισμών της δικαιοσύνης και μετά την παρέλευση του δεκαοκταμήνου.

Ενθαρρυμένοι από την ατιμωρησία τους, οι νεοναζί προσπαθούν να επανέλθουν στο προσκήνιο οργανώνοντας εκδηλώσεις μίσους και πραγματοποιώντας νέες επιθέσεις. Επιχειρούν να εκμεταλλευθούν την απογοήτευση από τη μνημονιακή διαχείριση της κυβέρνησης καθώς και την ξενοφοβική ισλαμοφοβική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) που οδηγεί σε εκλογική άνοδο ακροδεξιών κομμάτων. Αξιοποιούν την αντι-προσφυγική πολιτική εγκλωβισμού, απελάσεων και στέρησης στοιχειωδών δικαιωμάτων για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που υλοποιεί η Ε.Ε. και η Ελληνική κυβέρνηση και οδηγεί εγκλωβισμένους πρόσφυγες στην απόγνωση στα νησιά και στην ενδοχώρα.

Την απάντηση στις ρατσιστικές πολιτικές της Ευρώπης – Φρούριο και στην ακροδεξιά – φασιστική απειλή μπορούν να δώσουν οι αγώνες του κινήματος αντίστασης. Όλοι και όλες που δίνουμε τη μάχη ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων, στις περικοπές μισθών και συντάξεων, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και που στηρίζουμε το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες είναι αναγκαίο να συνδέσουμε αυτούς τους αγώνες με την πάλη ενάντια στο φασισμό, για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και των δολοφόνων της.

Η ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων. Στη Σύρο συμμετέχουμε μαζικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 στην πλατεία Μιαούλη.

« ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ

ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ»