Μορφολογική ανάλυση ΑΣΑ στο ΧΥΤΑ της Σύρου

  • Τετάρτη, 8 Μαρτίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 8 Μαρ. 2017 - 7:30

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, σύσκεψη εργασίας στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, με αντικείμενο την εκπόνηση μορφολογικής μελέτης για τα Αστικά Στερεά Απόβλητα (ΑΣΑ) του Δήμου. Ο σκοπός αυτής της μελέτης είναι να αναλυθεί η ακριβής σύνθεση των αστικών στερεών αποβλήτων (AΣΑ) της Σύρου, και να προσδιοριστούν οι δυνατότητες για καλύτερη αξιοποίηση των υλικών που βρίσκονται στον πράσινο κάδο.

Για τον λόγο αυτό βρίσκεται στη Σύρο, από τη Δευτέρα 6 έως την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017, ειδικό κλιμάκιο της γερμανικής εταιρείας TOMRA και του Πολυτεχνείου Κρήτης, το οποίο αποτελείται από τους κ.κ. Κοκοσιούλη Δημήτριο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Dynamic Vision PC, Juergen Priesters, Διευθυντή Eπιχειρηματικής Aνάπτυξης της εταιρείας Tomra Sorting και Oliver Lambertz, Περιφερειακό Διευθυντή Επιχειρηματικής Αναπτυξης της εταιρείας Tomra Sorting.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργος Μαραγκός, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φραγκίσκος Βακόνδιος, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Αλέξης Αθανασίου, ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Σύρου κ. Μάρκος Πρίντεζης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μιχάλης Ζουλουφός και Κομνηνός Στρογγύλης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου.

Η διαλογή δύο (2) τόνων ΑΣΑ, διαδικασία που ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017, γίνεται χειρωνακτικά εντός του ΧΥΤΑ Σύρου.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης, ως ανεξάρτητος επιστημονικός φορέας υψηλού κύρους, αποτελεί επιπλέον εχέγγυο για την αξιοπιστία και εγκυρότητα της διαδικασίας και των αποτελεσμάτων. Η εκτέλεση της ανάλυσης θα γίνει με την παρουσία πολιτικού και στελεχιακού δυναμικού του Δήμου.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη ανάλυση θα πραγματοποιηθεί χωρίς την οικονομική επιβάρυνση του Δήμου και θα απασχοληθεί εργατικό προσωπικό από τη Σύρο. Αξίζει να τονιστεί ότι ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης είναι μόλις ο δεύτερος πανελλαδικά, μετά από τον Δήμο Λέσβου, που εκπονεί την εν λόγω μελέτη.

Τα αποτελέσματα της μελέτης θα παρουσιαστούν σε ανοικτή εκδήλωση το αμέσως επόμενο διάστημα και θα ληφθούν υπόψη, στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων και υποδομών, που έχει προγραμματίσει ο Δήμος μας για την αναβάθμιση του ΧΥΤΑ και τη βελτίωση της διαδικασίας επεξεργασίας και διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού μας.

Ετικέτες: