Αντικατάσταση κολωνακίων στην παραλιακή οδό της Βάρης

Πρόληψη κόντρα στην παράνομη στάθμευση

Στην έγκαιρη προετοιμασία ενόψει της θερινής περιόδου αναφορικά με την πρόληψη της παράνομης στάθμευσης δίνουν έμφαση τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης, προτάσσοντας το αίτημα της αντικατάστασης των πλαστικών εύκαμπτων κολωνακίων κατά μήκος της παραλιακής οδού.

Η τοποθέτησή τους από πέρυσι το καλοκαίρι και η έκθεσή τους καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους σε έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά και στις εναλλαγές του καιρού, μοιραία προκαλεί φθορές σε αυτά, με αρκετά εξ αυτών σήμερα, να έχουν σχεδόν πλήρως καταστραφεί. Συγκεκριμένα, κάποια εξ όσων παραμένουν στην παραλιακή οδό, έχουν μετατοπιστεί από τις αρχικές θέσεις τους, καθώς έχουν καταστραφεί οι βάσεις τους, ενώ επιπλέον, μερικά κολωνάκια δεν φέρουν τις προειδοποιητικές ανακλαστικές ταινίες και ορισμένα έχουν καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό.

Το σύνολο των εύκαμπτων κολωνακίων όπως παραμένει σήμερα σε αρκετά σημεία του παραλιακού τμήματος, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες πρόληψης της παράνομης κι άναρχης στάθμευσης, όπως αυτή μάλιστα καταγράφεται έντονα την καλοκαιρινή περίοδο, με το αίτημα αντικατάστασής τους να μοιάζει αναγκαίο, προκειμένου να αποτρέπονται οι οδηγοί να σταθμεύουν είτε τα οχήματα, είτε τις μηχανές τους, όπως τους εξυπηρετεί, επί του δρόμου.

Θα πρέπει να υπενθυμιστεί δε, πως η τοποθέτηση των εύκαμπτων κολωνακίων, πραγματοποιήθηκε με σκοπό και τη διευκόλυνση της διέλευσης (εισόδου και εξόδου) των οδηγών στην παραλία της Βάρης, καθώς δημιουργείται κομφούζιο σε περιόδους κυκλοφοριακής αιχμής, με φόντο τα καθημερινά μπάνια των λουομένων. Δεδομένης της λήψης σχετικής γνωμοδοτικής απόφασης από τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης, χρήσιμο θα είναι οι αρμόδιοι του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης να ενεργήσουν άμεσα και πάντως πριν την έναρξη της θερινής σεζόν.