Live η αναχώρηση... του Παναγία Τήνου από τον Πειραιά

  • Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2017 - 09:25

Τη διαδικασία απομάκρυνσης του ιστορικού πλοίου “Παναγία Τήνου” από το λιμάνι του Πειραιά μπορείτε να παρακολουθήσετε live μέσα από τη δυνατότητα που προσφέρουν οι web cameras.

To γνωστό σε όλους πλοίο το οποίο ήταν παροπλισμένο για χρονικό διάστημα σχεδόν τριών χρόνων και μάλιστα μισοβυθισμένο στο λιμάνι του Πειραιά, αναχωρεί πλέον από το κεντρικό λιμάνι της χώρας με προορισμό την Τουρκία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία ξεκίνησε σήμερα νωρίς, στις οκτώ το πρωί. Πατήστε εδώ για τη live εικόνα.

Κάμερα 1 Κάμερα 2 Κάμερα 3

Η επίσημη ανακοίνωση του ΟΛΠ

Ολοκληρώνεται στις 21.03.2017 η διαδικασία απομάκρυνσης του πλοίου Παναγία Τήνου από το Κεντρικό Λιμάνι του Πειραιά μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα από τον διαγωνισμό, όπως ανακοίνωσε ο ΟΛΠ. Σημειώνεται ότι προηγήθηκε η πρώτη φάση ανέλκυσης και σταθεροποίησης του πλοίου και στη συνέχεια η έκδοση των απαραίτητων διασυνοριακών αδειών για την απομάκρυνσή του. Η εταιρεία  ANTIPOLLUTION η οποία έχει αναλάβει τις εργασίες, θα απομακρύνει οριστικά το πλοίο εκτός Ελλάδας. Ο ΟΛΠ εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, έχει επιτύχει τα τελευταία έτη την απομάκρυνση πάνω από 100 εγκαταλελειμμένων και ημιβυθισμένων πλοίων από τους χώρους ευθύνης του, στην προσπάθεια του για αναβάθμιση των υπηρεσιών ελεύθερης ναυσιπλοΐας και βελτίωσης της περιβαλλοντικής διαχείρισης σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα για την προστασία του περιβάλλοντος, καταλήγει η ανακοίνωση του Οργανισμού.