Όχι στα Καζίνο - Ναι στα Σχολεία

Ο Δήμος Μυκόνου δίπλα στους μαθητές
  • Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου, 2017 - 06:21

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Γιώργος Ρουσουνέλος, πραγματοποίησαν συνάντηση με το 15μελές του Λυκείου Μυκόνου και το 15μελές του Επαγγελματικού Λυκείου, τα οποία τελούν υπό κατάληψη και τους αντίστοιχους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, οι μαθητές έθεσαν τα αιτήματά τους τα οποία αφορούν γενικότερα κοινωνικά προβλήματα, όπως η υποβάθμιση της δημόσιας ιατρικής περίθαλψης, η έλλειψη αστυνόμευσης στο νησί, το πρόβλημα στέγασης των δημόσιων λειτουργών και οι ελλείψεις στο διδακτικό προσωπικό στα σχολεία.

Η Δημοτική Αρχή αποδεδειγμένα έχει ιεραρχήσει την Παιδεία, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό, την Υγεία και την Ασφάλεια, ως βασικούς άξονες ανάπτυξης της Μυκόνου επενδύοντας στη νέα γενιά Μυκονιατών. Παράλληλα έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες ενισχύοντας όλους αυτούς τους τομείς, υποκαθιστώντας για άλλη μία φορά το κράτος, το οποίο αδιαφορεί.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Μυκόνου πρωτοστάτησε στη νομοθέτηση του επιδόματος στους δημοσίους υπαλλήλους και μέσω του προϋπολογισμού του θα χορηγήσει 13ο μισθό, σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους του νησιού, μεταξύ άλλων και στους δασκάλους και τους καθηγητές. Επίσης, παρέχει δωρεάν προσωρινή διαμονή σε όλους τους εκπαιδευτικούς μέχρι την εξεύρεση κατοικίας. Επιπλέον, χρηματοδοτεί τα σχολεία με τριπλάσια ποσά, απ’ ότι το Υπουργείο Παιδείας.

Ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου το δημοτικό στάδιο του Κόρφου, ενώ πραγματοποιήθηκαν σημαντικές αναβαθμίσεις στο δημοτικό Γήπεδο της Άνω Μεράς. Επίσης, ανακαινίστηκε πλήρως το γήπεδο μπάσκετ και το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου.

Επιπλέον, δημοπρατήθηκε η αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου της Άνω Μεράς και σύντομα θα υπάρχει εργολάβος κατασκευής.

Στο θέμα της Υγείας επιχορηγείται ετησίως το Κέντρο Υγείας με φάρμακα, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και επιδοτούνται οι ιατροί με επίδομα σίτισης και στέγασης, ενώ παρέχεται σίτιση και διαμονή στο προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Στα θέματα της ασφάλειας, μετά και τις συναντήσεις του Δημάρχου με την πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, που τους υπογράμμισε το πρόβλημα εντόνως, επιχορηγούνται από τα έσοδα του Δήμου 13ο μισθό στους αστυνομικούς και υπάρχει η διάθεση, μέσω προγραμματικής σύμβασης να καλυφθούν, όλες τις ανάγκες τους, όπως περιπολικά, βενζίνες και εξοπλισμό.

Ο Δήμος Μυκόνου έμπρακτα συμπαραστέκεται αμέριστα στα δίκαια αιτήματα των μαθητών και ενώνει τη φωνή του μαζί τους, θέτοντας τα καίρια αυτά ζητήματα προς τα αρμόδια Υπουργεία και την ίδια την Κυβέρνηση και καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών (13.12.2017/10:00 π.μ.), ως ένδειξη συμπαράστασης στα δίκαια αιτήματά τους.