Κυκλοφοριακές αλλαγές λόγω αποκριάτικων εκδηλώσεων

Λήψη προσωρινών μέτρων

Η ΔΕΔΔΗΕ για το πέταγμα του χαρταετού

Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει η Λιμενική Αρχή Σύρου την Κυριακή από το μεσημέρι έως και αργά το απόγευμα προκειμένου να πραγματοποιηθούν ομαλά οι προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 4 το μεσημέρι της Κυριακής

Με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμεναρχείο επισημαίνει πως η λήψη προσωρινών μέτρων στις οποίες θα προχωρήσει αφορούν στη χερσαία ζώνη του λιμανιού και των παραλιακών οδών (Ακτή Στ. Παπάγου, Ακτή Εθν. Αντιστάσεως, Ακτή Πέτρου Ράλλη, Πλ. Λαϊκής Κυριαρχίας) λόγω των

εκδηλώσεων για το “Συριανό Καρναβάλι 2013”, στο πλαίσιο που θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση των καρναβαλιστών.

Ειδικότερα, θα ισχύσει η προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στο χώρο της χερσαίας ζώνης Λιμένα Ερμούπολης Σύρου από ύψος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σύρου (Ακτή Στρατάρχου Παπάγου) έως το ψητοπωλείο “Τα Γιάννενα” (πλ. Λαϊκής Κυριαρχίας) από τις 16.00 έως και το πέρας των εκδηλώσεων. Από την πλευρά του, το Λιμενικό Ταμείο θα προχωρήσει έγκαιρα στην τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Αυξημένη προσοχή στο πέταγμα του χαρταετού

Αναφορικά με το έθιμο του χαρταετού τις ημέρες της Αποκριάς, η ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, απέστειλε ενημερωτικό δελτίο, στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζει: “Το πέταγμα του χαρταετού τις ημέρες της Αποκριάς αν γίνεται κοντά στις ηλεκτρικές γραμμές μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ατύχημα, ακόμα και θανατηφόρο. Η επαφή του χαρταετού με τις γραμμές εκτός της ηλεκτροπληξίας μπορεί να προκαλέσει και βλάβες στα δίκτυα με τοπική διακοπή στην ηλεκτροδότηση. Σε περίπτωση εμπλοκής του χαρταετού με τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ δεν θα πρέπει να επιχειρηθεί η απελευθέρωση του με τράβηγμα του σπάγκου ή με τη χρήση άλλων αντικειμένων που πιθανόν να πλησιάζουν τους αγωγούς. Επίσης, δεν θα πρέπει να επιχειρηθεί αναρρίχηση πάνω στους στύλους γιατί ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας είναι άμεσος. Σε κάθε τέτοιο περιστατικό θα πρέπει να ειδοποιείται το τοπικό Συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ στο τηλέφωνα 2281082444 για να αντιμετωπίζει το πρόβλημα με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο”.