Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πλοίαρχος του “N. KANARIS” από την Ανακριτική Αρχή

Τον ίδιο “δρόμο”

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες του πληρώματος

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο καπετάνιος του πλοίου “N. KANARIS”, το οποίο κατασχέθηκε και παραμένει στο λιμάνι της Μήλου, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθησαν οι υπόλοιποι επτά συλληφθέντες του πληρώματος.

Σημειώνεται πως, το συγκεκριμένο πλοίο μαζί με το “Shenyang-1”, κατασχέθηκαν από τη Λιμενική Αρχή Μήλου και Σύρου αντίστοιχα, πριν μία εβδομάδα, έξω από το λιμάνι της Μήλου, λόγω της παράνομης δραστηριότητας που αφορούσε στη λαθραία μεταφορά σημαντικής ποσότητας τσιγάρων προς την Κύπρο.

Ο κώδων της Δικαιοσύνης, για τον πλοίαρχο

Ειδικότερα, την Παρασκευή το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η απολογία των επτά συλληφθέντων, οι οποίοι παρουσιάστηκαν ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα. Μετά από τη διήμερη προθεσμία που είχαν λάβει από την αρμόδια Αρχή, τα μέλη του πληρώματος και ο πλοίαρχος απολογήθηκαν για τη συμμετοχή τους στο λαθρεμπόριο τσιγάρων. Υπενθυμίζεται ότι, ασφαλείς πληροφορίες θέλουν τα δύο πλοία να μετέφεραν εξαιρετικά σημαντική ποσότητα χαρτοκιβωτίων με τσιγάρα, τα οποία προορίζονταν για τη Φαμαγκούστα της Κύπρου, όπως ανέγραφαν τα συνοδευτικά έγγραφα.

Το εν λόγω πλοίο φέρεται να συνεργάστηκε με το “Shenyang-1” για το πλήρωμα του οποίου αποδόθηκαν οι κατηγορίες την Πέμπτη.

Μετά από το πολύωρο Ανακριτικό και Εισαγγελικό έργο, αποδόθηκαν οι κατηγορίες στους συλληφθέντες του “N. KANARIS”. Ο καπετάνιος κρίθηκε προφυλακιστέος έως την εκδίκαση της υπόθεσης ενώ το υπόλοιπο πλήρωμα, αφέθηκε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα).