Συριανός έκλεψε αυτοκίνητο στην Κρήτη και οδηγήθηκε στα δικαστήρια

10 μήνες με τριετή αναστολή

Μπλε-μαρέν από το ξύλο εμφανίστηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ο 33χρονος από τη Σύρο, ο οποίος έκανε το… λάθος να κλέψει από πρατήριο υγρών καυσίμων το αυτοκίνητο ηλικιωμένου που είχε σταματήσει για να βάλει βενζίνη. Συγγενείς του ιδιοκτήτη καταδίωξαν τον 33χρονο και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον παραδώσουν στους αστυνομικούς μετά από τροχαίο που σημειώθηκε στον κόμβο Παπαναστασίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εκεί εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους με τον 33χρονο, ο οποίος δεν είχε ιδέα με ποιους τα έβαλε, να τρώει το ξύλο της …αρκούδας και να μένει στη μέση του δρόμου μόνο με το εσώρουχο!

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες οδηγήθηκε στα δικαστήρια χωρίς παπούτσια, φορώντας μόνο κάλτσες, τις οποίες του βρήκαν αστυνομικοί ενόψει του Αυτοφώρου.

Ήταν τέτοια η τραυματική εμπειρία που έζησε ο 33χρονος που το μόνο που ζητούσε ήταν να φύγει το συντομότερο δυνατόν από την Κρήτη και να ρίξει πίσω του μαύρη πέτρα.

Χθες κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Αυτόφωρο, ο νεαρός από τη Σύρο

εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του και ζητούσε συνεχώς συγνώμη από τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. «Συγνώμη παππούλη, συγνώμη» έλεγε και ξανάλεγε.

Όσο για το ξύλο, ο 33χρονος προσπάθησε ως ένα βαθμό να δικαιολογήσει την κατάσταση. «Και εγώ στην θέση τους το ίδιο θα έκανα. Όχι όμως και τόσο ξύλο. Δώσε δύο-τρεις και στείλε με στην Αστυνομία» είπε.

Ερωτηθείς από την έδρα αν αυτοί που τον χτύπησαν βρίσκονταν μέσα στη δικαστική

αίθουσα, απάντησε αρνητικά. Ισχυρίστηκε ότι ήρθε στην Κρήτη με δανεικά χρήματα προκειμένου να βρει δουλειά. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε τον «άφησε» από βενζίνη στη μέση της εθνικής και ο ίδιος δεν έχει ούτε ευρώ στην τσέπη. Περπατώντας έφθασε στο βενζινάδικο και τότε αντιλήφθηκε ένα αγροτικό αυτοκίνητο με το κλειδί στη μίζα. Όπως προέκυψε, ο ιδιοκτήτης του, συγγενής του πρατηριούχου, είχε μπει μέσα για να πληρώσει τα καύσιμα. Στο διάστημα αυτό ο 33χρονος επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο και έβαλε μπρος. Υπάλληλος του πρατηρίου που αντιλήφθηκε την κλοπή, προσπάθησε να τον αποτρέψει και σχεδόν κρεμάστηκε από το παράθυρο του συνοδηγού, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.

Σε κλάσματα δευτερολέπτου έγιναν τα απαραίτητα τηλεφωνήματα στους συγγενείς και ξεκίνησε η καταδίωξη με τη γνωστή πλέον κατάληξη.

Ο 33χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε σκοπό να «δανειστεί» το αγροτικό προκειμένου να μεταβεί στο λιμάνι και να φύγει με το πλοίο της γραμμής.

Ερωτηθείς τι έγιναν τα ρούχα του, ισχυρίστηκε ότι τα …κράτησαν στο νοσοκομείο.

 

10 μήνες με αναστολή

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή. Το κλου της υπόθεσης είναι ότι λόγω αφραγκίας, το παράβολο των 3,5 ευρώ για την έφεση του προσέφερε συγγενής του ηλικιωμένου από τον οποίο ο 33χρονος έκλεψε το αυτοκίνητο.

 

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ