Συλλήψεις στη Σαντορίνη

Προσπάθησαν να διαφύγουν από τη χώρα

 

Συνελήφθησαν προχθές χθες στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένας 45χρονος υπήκοος Πακιστάν και μια 22χρονη υπήκοος Αφγανιστάν, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

 

Επιπλέον, στο ίδιο αεροδρόμιο συνελήφθησαν ακόμη δυο υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 27 και 24 ετών, κατηγορούμενος και κατοχή - χρήση πλαστών ταξιδιωτικού εγγράφων και παράνομη διαμονή στη χώρα.

 

Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα προσήλθαν στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας ο 45χρονος συνοδεύοντας την 22χρονη με το ανήλικο παιδί της, προσποιούμενος ότι αποτελούν οικογένεια του και επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα για Βρυξέλες Βελγίου.

 

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος διευκόλυνε, έναντι αμοιβής, την 22χρονη χορηγώντας της γνήσιο διαβατήριο μέλους της πραγματικής του οικογένειας προκείμενου να την προωθήσει σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου εντοπίστηκαν οι δυο υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων Τσέχικων Αρχών, προσπάθησαν να ταξιδέψουν με την ίδια πτήση για Βρυξέλες Βελγίου.

 

Επιπλέον από τον αστυνομικό έλεγχο προέκυψε ότι ο 24χρονος διέμενε παράνομα στη χώρα.

 

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

  • Τέσσερα (4) διαβατήρια

  • Τέσσερις (4) κάρτες επιβίβασης

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.