9 συλλήψεις το Σαββατοκύριακο

  • Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2013 - 06:00

«Πλούσιο» ήταν το αστυνομικό δελτίο του Σαββατοκύριακου περιλαμβάνοντας από ληστεία στη Σαντορίνη μέχρι και συλλήψεις για ναρκωτικά σε Πάρο και Μύκονο.

Στις 3.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου δύο Βρετανίδες υπήκοοι έγιναν στόχος «τσαντάκια» στη Σαντορίνη. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν στην αστυνομία του νησιού, άγνωστος δράστης ο οποίος και καταζητείται, κάνοντας χρήση σωματικής βίας, επιτέθηκε στις δύο γυναίκες και τους αφαίρεσε τις τσάντες τους, οι οποίες περιείχαν διάφορα προσωπικά τους αντικείμενα.

Την Παρασκευή και το Σάββατο συνελήφθησαν στη Μύκονο δύο άνδρες οι οποίοι κατείχαν μικροποσότητες ναρκωτικών. Πρόκειται για έναν 29χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος κατείχε δυο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που παρείχαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και για έναν 21χρονο Έλληνα ο οποίος κατείχε τρεις αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που παρείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 30 γραμμαρίων. Το απόγευμα της Παρασκευής συνελήφθη και στην Πάρο ένας 31χρονος υπήκοος Ισπανίας στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν δυο αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 12 γραμμαρίων.

Το μεσημέρι της Παρασκευής αστυνομικοί του ΑΤ Μήλου συνέλαβαν στο νησί δύο υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας 35 και 66 ετών, καθώς διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στην χώρα. Την ίδια ημέρα συνελήφθη με την ίδια κατηγορία και στη Θήρα ένα 27χρονος υπήκοος Αφγανιστάν. Σε βάρος των τριών αλλοδαπών κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία επιστροφής.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου συνελήφθησαν στη Μύκονο τρεις Έλληνες ηλικίας 54, 21 και 20 ετών, καθώς, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κέντρο διασκέδασης, εστιατόριο και καφέ-μπαρ) χωρίς να έχουν προηγουμένως λάβει την προβλεπόμενη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της αρμόδιας αρχής. Επιπλέον, ο 54χρονος είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε ορχήστρα εκπέμποντας μουσική που παραβίαζε τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.