Τρεις συλλήψεις στο νησί των Ανέμων

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης, κινητά τηλέφωνα και 1.390 ευρώ

Στη σύλληψη τριών μελών κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά στο νησί της Μυκόνου, προχώρησαν οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Μυκόνου πριν από τρεις ημέρες.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ενός 28χρονου ημεδαπού, ενός 25χρονου Ουκρανού και ενός 25χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, προμηθείας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την εμπορία.

Ενέδρα και χειροπέδες

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την επισταμένη αστυνομική έρευνα “ο 28χρονος προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες τον 25χρονο Ουκρανό, ο οποίος στη συνέχεια τις διακινούσε μέσω του 25χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές σε ενδιαφερόμενους πελάτες”.

Συγκεκριμένα, πριν από τρεις ημέρες, απογευματινές ώρες, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν αρχικά οι δυο αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν σε γειτονικά ξενοδοχεία στην περιοχή Ελιά της Μυκόνου και βρέθηκαν στην κατοχή τους ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 51,5 γραμμάριων, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και δυο κινητά τηλέφωνα.

Στη συνέχεια οργανώθηκε ελεγχόμενο ραντεβού αγοραπωλησίας ναρκωτικών μεταξύ του ενός αλλοδαπού και του ημεδαπού, ο οποίος προσήλθε σε προκαθορισμένο σημείο με δίκυκλο μοτοποδήλατο και αφού ακινητοποιήθηκε από ενεδρεύοντες αστυνομικούς, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μια πλαστική συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη βάρους 5 γραμμαρίων και βρισκόταν επιμελώς κρυμμένη σε ειδικά διαμορφωμένο μεταλλικό κουτί, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 11 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 1.190 ευρώ. Επιπλέον κατασχέθηκε το δίκυκλο μοτοποδήλατο, ως μέσο διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, ο οποίος τους άσκησε δίωξη και τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Σύρου.