Προσάραξη τουριστικού σκάφους στη Νάξο

Για περιστατικό προσάραξης του τουριστικού σκάφους “ΠΑΡΙΣ” Ν.Π. 10045 σε βράχια στη θαλάσσια περιοχή του στενού Πάρου-Νάξου και συγκεκριμένα στις βραχονησίδες “ΑΜΑΡΙΔΕΣ” ενημερώθηκε το βράδυ της Δευτέρας η Λιμενική Αρχή Νάξου, η οποία κινητοποιήθηκε αμέσως προκειμένου να μη κινδυνεύσει κανείς από τους επιβαίνοντες.

Στο σκάφος επέβαιναν δέκα αλλοδαποί, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Άμεσα απέπλευσαν στο σημείο προς παροχή συνδρομής πλωτό περιπολικό του Λιμεναρχείου Νάξου, το ταχύπλοο “Αργοκοιλιώτισσα” Τ.Ν. 99 και το αλιευτικό “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ” Ν.Ν. 57 με επιβαίνοντες στελέχη του Λιμενικού.

Οι πέντε από τους επιβαίνοντες επιβιβάστηκαν στο “ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ”, ενώ οι τρεις στο παραπλέον ιστιοφόρο “EPKRASIA” Ν.Π. 9285. Το “ΠΑΡΙΣ” με τους δύο επιβαίνοντες κατέπλευσε στη μαρίνα Νάξου με τα ίδια μέσα, συνοδευόμενο από το πλωτό περιπολικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και το “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου.

Ετικέτες: