Υπό ενδελεχή διερεύνηση το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και μαστροπείας της Μυκόνου

«Κοσμικοί» πελάτες

Ολοένα και πληθαίνουν τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με το κύκλωμα ναρκωτικών και πορνείας, που δρούσε στη Μύκονο, με την ογκώδη δικογραφία να εξετάζεται εξονυχιστικά από τον ανακριτή της Σύρου, που έχει αναλάβει την εξέταση μεγάλου αριθμού μαρτύρων σχετικά με την υπόθεση.

Η διερεύνηση των στοιχείων που σχετίζονται με την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και εμπόριο λευκής σαρκός στο νησί των ανέμων, προχωρά μεθοδικά από την ανακριτική Αρχή, με πολλά επιφανή πρόσωπα να εμπλέκονται στις συγκεκριμένες αγοραπωλησίες.

Ονόματα επιφανών ατόμων περιλαμβάνονται στις λίστες των εμπλεκομένων στην υπόθεση, οι οποίοι κατέβαλαν μεγάλα ποσά στους διακινητές, προκειμένου να προμηθευτούν ναρκωτικές ουσίες πάσης φύσεων ή για ερωτικές συνευρέσεις με γνωστές υπάρξεις από τον χώρο του θεάματος.

Παρά τις πρώτες συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, ατόμων που φέρονται ως άμεσα εμπλεκόμενοι με την υπόθεση, η έρευνα συνεχίζεται τόσο σε επίπεδο ταυτοποίησης προσώπων, όσο και για τον εντοπισμό του επικεφαλής του κυκλώματος.

Διάσημο πελατολόγιο

Στη Μύκονο που αποτελεί κέντρο υποδοχής πλήθους τουριστών και έχει αναχθεί σε «απόλυτο» προορισμό των πλουσίων και διασήμων, δρούσε ανεξέλεγκτο το κύκλωμα μαστροπείας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, για τη δράση του οποίου υπάρχει πληθώρα στοιχείων που εξετάζονται πλέον από τις δικαστικές αρχές, ενώ υπήρξαν και οι πρώτες συλλήψεις.

Η υπόθεση ξεκίνησε να εξιχνιάζεται κατόπιν σχετικής πληροφόρησης και μεθοδευμένων κινήσεων που ακολούθησαν από την υπηρεσία της Δίωξης Ναρκωτικών της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχοντας στην κατοχή της τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων των διακινητών άνοιξε τον δρόμο των αποκαλύψεων.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, διέταξε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου με αποτέλεσμα να καταγραφούν 65 συνομιλίες των διακινητών με τους πελάτες.

Άμεσα ξεκίνησε η ταυτοποίηση των προσώπων που ακούγονται στις συγκεκριμένες συνομιλίες, ενώ χαρακτηριστικό στοιχείο των συνομιλιών αυτών αποτελεί και η χρήση συνθηματικών λέξεων, όπως «μανιταρόπιτα», «σπανακόπιτα», «κόκα κόλα», «Τσάρλι», «Μανταλένα», «πρασινάδα», για τα είδη των ναρκωτικών που επιθυμούσε να προμηθευτεί ο κάθε πελάτης.

Οι διακινήσεις των ναρκωτικών ουσιών, όπως κοκαΐνη, MDM ή επεξεργασμένη ινδική κάνναβη (SKUNK), γίνονταν απροκάλυπτα σε κάθε σημείο του νησιού, σε σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων, σε κάθε είδους καταστήματα, ακόμα και στις ξαπλώστρες των παραλιών.

Μεταξύ δε των πελατών, που μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί από τις τηλεφωνικές συνομιλίες, περιλαμβάνονται πρόσωπα του θεάματος, της πολιτικής, επιχειρηματίες και κροίσοι από τη Σαουδική Αραβία, το Ντουμπάι, το Κατάρ και τον Λίβανο.

Χαρακτηριστικό δε στοιχείο αποτελεί πως πολλά από τους τηλεφωνικούς αριθμούς αντιστοιχούσαν σε εταιρικά τηλέφωνα, που πρόδωσαν άμεσα και τους κατόχους τους, διευκολύνοντας τα έργο της ταυτοποίησης τους.

Όπως έχει δημοσιοποιηθεί σχετικά με τα συγκεκριμένα εταιρικά τηλέφωνα αυτά ανήκουν σε μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία, σε μεγάλο εκδοτικό οίκο, σε γνωστό ταξιδιωτικό πρακτορείο των Αθηνών και σε ακριβό κοσμηματοπωλείο σχεδιάστριας κοσμημάτων.

Επίσης τατυοτποιήθηκε και στέλεχος μεγάλης ΠΑΕ της Αττικής, που χρησιμοποιούσε το εταιρικό τηλέφωνο της ΠΑΕ για την αγορά κοκαΐνης, όπως και ο γιος στρατηγού εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ., με υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές του 2014, ο οποίος συνομιλούσε με τους διακινητές μέσω μηνυμάτων.

Ο προμηθευτής και οι διακινητές

Οι πρώτες συλλήψεις στις οποίες προχώρησαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, αφορούσαν σε τρία άτομα που φέρονται ως διακινητές, οι οποίοι είχαν άμεση επαφή με τους πλούσιους πελάτες, που επιθυμούσαν να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες προσφέροντας αρκετές χιλιάδες ευρώ, όπως και την ανάγκη τους για κοκαΐνη και κάθε άλλη ναρκωτική ουσία.

Αρχικά συνελήφθησαν ένας 34χρονος, ο οποίος είχε και παλιότερα εμπλοκή με τη δικαιοσύνη καθώς το 2011 είχε κατηγορηθεί για ληστεία τράπεζας και ένας πρώην λιμενικός 33 ετών ο οποίος είχε αποταχθεί από το Σώμα λόγω εμπλοκής του με ναρκωτικά.

Ο τρίτος συλληφθής, 33 ετών, αφέθηκε ελεύθερος, καθώς τα στοιχεία που προέκυψαν από τις τηλεφωνικές συνομιλίες, κρίθηκε από τις δικαστικές αρχές πως δεν μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν την κράτηση του.

Παρά τις αρχικές αυτές συλλήψεις, οι διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται σε βάθος, ενώ η υπηρεσία της Δίωξης Ναρκωτικών εστιάζει στο πρόσωπο που φέρεται, βάσει των στοιχείων που έχουν αποκαλυφθεί, να είναι ο προμηθευτής, ο οποίος έχει καταγραφεί να συνομιλεί με έναν από τους προφυλακισμένους διακινητές και αναφέρεται ως «Χρήστος».

Για το συγκεκριμένο πρόσωπο, που φέρεται να έχει επανειλημμένως εμφανιστεί στον τύπο φωτογραφιζόμενος με επιφανής ανθρώπους της πολιτικής και του χρήματος, κινείται στους κοσμικούς κύκλους της πρωτεύουσας, ενώ μετρά και νυχτερινές εμφανίσεις του σε νυχτερινές τηλεοπτικές εκπομπές, οι έρευνες της αστυνομίας οδηγούνται σε ασφαλή στοιχεία.

Κυκλοφορεί δε στη Μύκονο με τη συνοδεία νεαρών κοριτσιών, με τα οποία έχει φωτογραφηθεί πολλές φορές σε πολυτελή ξενοδοχεία του νησιού και θαλαμηγούς και τα οποία φέρεται να «δειγματίζει» με τον τρόπο αυτό στους πλούσιους πελάτες του.