Ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τη μεγάλη πυρκαγιά στη Σίκινο

Δελτίο Τύπου, σχετικά με τη μεγάλη πυρκαγιά στο νησί της Σικίνου, εξέδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κυκλάδων, έπειτα από την ολοκλήρωση της κατάσβεσής της:

"Η πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή 06-09-2015 και περί ώρα 10:20 στην νήσο Σίκινο  έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, αφού κατέκαψε πλέον των 1000 στρεμμάτων χορτολιβαδικής έκτασης. Στο πέρασμα της προξένησε ζημιές σε καλλιέργειες και μελίσσια, ενώ προκλήθηκαν εγκαύματα σε ηλικιωμένο άτομο το οποίο νοσηλεύεται  σε νοσοκομείο των Αθηνών. Για την κατάσβεσή έγινε κινητοποίηση τόσο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις του Νομού Κυκλάδων, όσο και από δυνάμεις των Αθηνών. Συγκεκριμένα συνέδραμαν 16 πυροσβέστες  της Υπηρεσίας μας, 2 αεροπλάνα CL-415, 2 ελικόπτερα και προσωπικό της ΕΜΑΚ  αποτελούμενο από 11 άτομα. Επίσης κινητοποιήθηκε κλιμάκιο της πολιτικής προστασίας του Νομού με πρωτοβουλία του  Αντιπεριφερειάρχη  Λεονταρίτη Γεώργιου. Στο νησί παραμένουν δυνάμεις της Υπηρεσίας μας για φύλαξη και αποφυγή αναζωπύρωσης.

Τα αίτια της πυρκαγιάς, (των οποίων οι ενδείξεις οδηγούν σε εμπρησμό από αμέλεια  από κάτοικο του νησιού), διερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας μας."

Ετικέτες: