Δολοφονία ηλικιωμένου μέσα στο σπίτι του, στο Γαύριο

Άγριο έγκλημα στην Άνδρο

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Άνδρου, καθώς αποκαλύφθηκε η δολοφονία ενός ηλικιωμένου άνδρα, γεννημένου το 1926, μέσα στο σπίτι του, στην παραλία του Γαυρίου.

Έπειτα από άκαρπες προσπάθειες του ανιψιού του να έρθει σε επικοινωνία μαζί του, ειδοποιήθηκαν οι Αρχές του νησιού. Ένας αστυνομικός και ένας άνδρας της Πυροσβεστικής, μετέβησαν στο σπίτι του θύματος και δεδομένου, ότι εκείνος δεν απάντησε στις επίμονες προσπάθειές τους, οι δύο άνδρες έσπασαν την πόρτα και μπήκαν στο σπίτι, για να βρουν νεκρό στο πάτωμα τον άτυχο ηλικιωμένο, με περασμένη στο λαιμό του μια ζώνη.

Τα ακριβή αίτια και η ώρα θανάτου, μένουν να αποδειχτούν από την ιατροδικαστική έκθεση. Στο σώμα του θύματος βρέθηκαν, εκτός από τα σημάδια στο λαιμό και σημάδια επίθεσης στο σώμα του. Επίσης, ο δράστης επιχείρησε και να κάψει το πτώμα, ούτως ώστε να καλύψει τα ίχνη του, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον συγκεκριμένο άνδρα, είχαν επιτεθεί άγνωστοι πριν από περίπου ενάμιση μήνα, όπως είχε καταθέσει ο ίδιος στην αστυνομική Αρχή της Άνδρου, και πάλι μέσα στο ίδιο σπίτι. Κατά την επίθεση, οι δράστες του είχαν αφαιρέσει μεγάλο χρηματικό ποσό από τη σύνταξή του, την οποία είχε μόλις εκταμιεύσει.

Η υπόθεση αυτή βρισκόταν στη διαδικασία προανάκρισης και ίσως να υπήρξε κίνητρο φόβου αναγνώρισης του δράστη ή των δραστών εκ μέρους του θύματος, γεγονός, που μπορεί να συνδέει τις δύο υποθέσεις.

Στην Άνδρο μετέβη κλιμάκιο από την Αστυνομική Δ/νση Σύρου, προκειμένου να βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.