Παρεμβάσεις του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στις Κυκλάδες

Έντονη ήταν η δραστηριότητα για το Λιμενικό Σώμα, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, καθώς υπήρξαν δύο περιπτώσεις βλάβης σκαφών, ένας εντοπισμός σορού, αλλά και μία περίπτωση αυτοκινήτου, το οποίο έπεσε σε τουριστικό λιμένα της Μυκόνου.

Μία θαλαμηγός βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Μυκόνου, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα και χωρίς να παρατηρηθεί μόλυνση των υδάτων, στη Σέριφο εντοπίστηκε σορός γυναίκας αγνώστων στοιχείων, η οποία εικάζεται, ότι ανήκει στην αγνοούμενη λουόμενη από την Άνδρο, ενώ ένα πολυτελές αυτοκίνητο «βούτηξε» μέσα στο παλιό λιμάνι του νησιού των ανέμων. Παράλληλα, βλάβη εν πλω σε μία από τις 4 μηχανές του αντιμετώπισε το «Sea Jet 2».

Ναυάγιο θαλαμηγού στα Ν/Α της Μυκόνου

Κατά τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, από το  Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό βύθισης Θ/Γ σκάφους (θαλαμηγός), σημαίας ΗΠΑ, λόγω μηχανικής βλάβης, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, έξι άνδρες και μία γυναίκα, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της ν. Μυκόνου.

Άμεσα και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το Δ/Ξ-Ο/Γ ''ΖΕΦΥΡΟΣ'' Ν.Π. 11515 που ενημερώθηκε με μέριμνα του Λιμεναρχείου Μυκόνου και έπλεε στην εν λόγω περιοχή, εντόπισε και περισυνέλεξε τους επιβαίνοντες, οι οποίοι είχαν επιβιβαστεί στην βοηθητική λέμβο και σε δύο πνευστές σωσίβιες σχεδίες του Θ/Γ σκάφους, πριν αυτό βυθιστεί.

Οι επτά (07) επιβαίνοντες, μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυκόνου καλά στην υγεία τους από το Δ/Ξ-Ο/Γ, ενώ δήλωσαν στα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ότι εγκατέλειψαν το σκάφος τους με όνομα «QRU 1» σημαίας Η.Π.Α,  διότι παρουσίασε μηχανική βλάβη και έντονη εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο, με αποτέλεσμα να μείνει ακυβέρνητο και εντός λίγης ώρας να βυθιστεί.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ανεύρεση σορού στη Σέριφο

Χωρίς της αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες 20/8/2016, από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της ν.Σερίφου γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων, περίπου 70 ετών.

Η γυναίκα εντοπίστηκε από Ι/Φ σκάφος και περισυνελέγη από πλωτό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ φορούσε κολυμβητική περιβολή μαύρου χρώματος, κολυμβητικό σκούφο και βατραχοπέδιλα μαύρου χρώματος επίσης.

Η σορός διεκομίσθη στο λιμένα Σύρου από το πλωτό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, προκειμένου να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Σύρου για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ενώ μεγάλες είναι οι πιθανότητες, η σορός να ανήκει στην 76χρονη αγνοούμενη λουόμενη από την Άνδρο και κατά συνέπεια διενεργείται προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή Άνδρου.

Ταλαιπωρία για 359 επιβάτες του SEA JET 2

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ-ΚΑΤ ''SEA JET 2'' Ν.Π. 10571, ότι κατά τη διάρκεια του πλου του από λιμένα  Φολεγάνδρου προς λιμένα Θήρας, διαπιστώθηκε βλάβη σε μία εκ των τεσσάρων κύριων μηχανών του.

Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Πειραιά για λιμένες Μήλου, Σίφνου, Φολεγάνδρου, Θήρας, Αμοργού, Κουφονησίων, Νάξου, Μυκόνου με συνολικά 359 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος και κατέπλευσε με τη λειτουργία των τριών κύριων μηχανών του στο λιμένα Αθηνιού, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SEA JET 2'', ενώ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας οι επιβάτες μετεπιβιβάστηκαν στο Ε/Γ-ΤΑΧ ''SUPER JET'' Ν.Π. 10328 προκειμένου να προωθηθούν στους προορισμούς τους.

Απογευματινές ώρες χθες, κατόπιν προσκομίσεως βεβαιωτικού κλάσεως από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους του ''SEA JET 2'' για έναν μεμονωμένο πλου από το λιμένα Αθηνιού Θήρας για λιμένες Μυκόνου και Πειραιά.

Πολυτελής Jaguar «βούτηξε» στα νερά

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, ένα πολυτελές επιβατηγό αυτοκίνητο, μάρκας Jaguar, παρεκτράπη, για άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες, της πορείας του, ενώ βρισκόταν στο πάρκινγκ του παλαιού λιμένα Μυκόνου, με αποτέλεσμα να κινηθεί προς το πέτρινο προστατευτικό τοιχίο, το οποίο και κατακρήμνισε, να προσκρούσει σε δεμένο σκάφος και τελικά να βρεθεί μέσα στο νερό.

Οι δύο επιβάτες του πολυτελούς οχήματος βρίσκονται καλά στην υγεία τους, ωστόσο το σκάφος, στο οποίο προσέκρουσε κατά την πτώση του, υπέστη υλικές ζημιές, όπως επίσης και το τοιχίο.

Το όχημα απομακρύνθηκε τις πρωινές ώρες, ενώ οι Αρχές έχουν αναλάβει το ανακριτικό έργο, για τα αίτια του ατυχήματος.

 

Ετικέτες: