Εντοπισμός πτώματος άνδρα από τουρίστες στην Οία της Σαντορίνης

Νεκρός ο επί επτά μήνες αγνοούμενος

Έχει παραγγελθεί ιατροδικαστική έρευνα για την επιστημονική ταυτοποίηση του πτώματος

Τα πορίσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται να πιστοποιήσουν επιστημονικά την ταυτότητα της σορού του άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός από περιπατητές τουρίστες στη Σαντορίνη το περασμένο Σάββατο, ο οποίος - σύμφωνα με την αναγνώριση από συγγενικά πρόσωπά του -, ήταν ο επί επτά μήνες αγνοούμενος στο νησί, Γ.Χ..

Σύμφωνα με ασφαλή ενημέρωση που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, ο νεκρός άνδρας, ηλικίας 46 ετών, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε εξαφανιστεί από τον περασμένο Απρίλιο, οπότε και δηλώθηκε ως γεγονός η εξαφάνισή του, από συγγενικό πρόσωπό του.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η προσπάθεια αναζήτησης κι εντοπισμού του ίδιου είχε γίνει ευρύτερα γνωστή και λόγω της σχετικής ανακοίνωσης της Υπηρεσίας Ενημέρωσης, Εντοπισμού κι Επανασύνδεσης Εξαφανισθέντων Ατόμων, Omnibus Alert.

Εντοπίστηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης

Ειδικότερα, ο 46χρονος άνδρας βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, σε σημείο δύσβατο και βραχώδες σε αγροτική περιοχή στην Οία της Σαντορίνης από αλλοδαπούς περιπατητές (τουρίστες), οι οποίοι και διαπίστωσαν πτώμα σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

Άμεσα, ενημερώθηκε η Αστυνομία, άνδρες της οποίας από το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας μετέβησαν στο σημείο, αποκλείοντας την πρόσβαση στην περιοχή προκειμένου να προχωρήσουν σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, όπως την περισυλλογή της σορού.

Από την πλευρά της, η Αστυνομία γι αυτήν την υπόθεση προχώρησε σε έρευνα για να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του νεκρού άνδρα, διότι λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόταν το πτώμα, δεν ήταν ευκρινή τα χαρακτηριστικά του. Τονίζεται πως, η σορός εντοπίστηκε σε σημείο που μοιάζει με σπηλιά σε απόκρημνο μέρος.

Η Αστυνομία σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία παρήγγειλε ιατροδικαστική εξέταση και ήδη η σορός έχει μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες θανάτου, αλλά και τα στοιχεία εκείνα που θα βοηθήσουν γενικώς στην επιστημονική ταυτοποίηση του νεκρού.

Επί επτά μήνες η αναζήτηση του αγνοούμενου

Αναφορικά με την υπόθεση, πρέπει να αναφερθεί πως, συγγενείς του ίδιου που κλήθηκαν να αναγνωρίσουν το πτώμα, επιβεβαίωσαν πως πρόκειται για τον επί επτά μήνες αγνοούμενο άνδρα, με αφορμή το ρολόι που έφερε πάνω του. Σύμφωνα με ασφαλή ενημέρωση μάλιστα, στη Σαντορίνη είχε δηλωθεί από τον Απρίλιο μία εξαφάνιση ενός 46χρονου άνδρα και από ευρήματα που είχε η Αστυνομία στο σημείο που εντοπίστηκε το πτώμα, πιθανόν να πρόκειται για το άτομο που αναζητούσαν οι Αστυνομικές Αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω εξαφάνιση είχε δηλωθεί από συγγενικό πρόσωπό του, στις 9 Απριλίου του 2016 με φόντο και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Τότε, εκ μέρους της Αστυνομίας είχαν ξεκινήσει και πραγματοποιούνταν εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή και από πεζοπόρα τμήματα και από εθελοντές. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η δυσκολία εντοπισμού του, οφειλόταν και στις συνεχείς μετακινήσεις του ίδιου αλλά και κατά πάσα πιθανότητα στη συνεχή προσπάθειά του να κρύβεται, εξαιτίας της κακής ψυχικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν. Οι Αστυνομικές έρευνες συνεχίστηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια και της καλοκαιρινής περιόδου έως και σήμερα, οπότε και η σορός του 46χρονου βρέθηκε από τουρίστες περιπατητές. Υπενθυμίζεται πως, αναμένονται τα αποτελέσματα της διαδικασίας νεκροψίας – νεκροτομής για τον προσδιορισμό της αιτίας του θανάτου του, μετά από την αναγνώριση του ίδιου από τα συγγενικά πρόσωπά του.