Τίμησαν τη μνήμη των αγαπημένων προσώπων

Το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο για τα αποβιώσαντα Καθολικά μέλη του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου “Αλληλοβοήθεια”, πραγματοποίησαν οι οικογένειες και οι συγγενείς τους, χθες το απόγευμα, στο Καθολικό Κοιμητήριο.

Της επιμνημόσυνης δέησης στο μαυσωλείο, προηγήθηκε η τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο Καθολικό παρεκκλήσι “Η Παναγία του Καρμήλου” και ο λόγος του π. Νικόλαου Ρούσσου.

Στα περιεκτικά λόγια που απηύθυνε προς τους παρόντες πιστούς, οι οποίοι θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη των πολυαγαπημένων τους προσώπων, τόνισε: “Σήμερα είμαστε συγκεντρωμένοι εδώ να προσευχηθούμε για τα αποβιώσαντα μέλη της “Αλληλοβοήθειας” και η προσευχή μας είναι μία προσευχή που θέλει να αγγίξει την ευσπλαχνία του Θεού ώστε να δεχθεί στη χαρά του Παραδείσου, στο φως της Αναστάσεως αυτούς που ήδη μας προηγήθηκαν από τη σκηνή αυτού του κόσμου”. Λέγοντας πως είναι μία προσευχή για την ευσπλαχνία του Θεού, ανέφερε πως η προσπάθεια του Χριστού από την επίγεια παρουσία του, είχε σκοπό να φανερώσει στους ανθρώπους την αγάπη του Πατέρα του, ο οποίος “δεν κρίνει, δεν καταδικάζει αλλά συγχωρεί και αγαπά”. “Φορτώνεται το Σταυρό, δε φοβάται να σηκώσει την αμαρτία μας αλλά είναι ένας Θεός με την αγκαλιά ανοιχτή που λέει έλα σε περιμένω γιατί το μόνο που θέλω να νιώσεις είναι ότι θα έχεις τη ζωή της Ανάστασης”. Καταλήγοντας στο λόγο του, ανέφερε πως το μήνυμα της Σαρακοστής είναι ακριβώς αυτό: “Να ανακαλύψουμε την ευσπλαχνία του Θεού”. Να αγγίξουμε σε Αυτόν, να στηριχθούμε και να ανακουφιστούμε.