Λύση για τη λειτουργία και τη δυνατότητα επισκεψιμότητας του μνημείου από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

Κατακόμβες Μήλου

Στις κατακόμβες της Μήλου μετέβη ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β΄ όπου και τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός και πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις για τη γιορτή των Αγίων Πάντων και τη μνήμη όλων εκείνων που “κοιμήθηκαν”.

Σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο, αναφέρεται πως, “Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με πάνδημη λιτανεία των ιερών εικόνων των Αγίων Πάντων και των ιερών Κατακομβών από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρυπητής προς το χώρο του ιερού Πρωτοχριστιανικού Μνημείου, πλαισιωμένη από τη Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, η οποία λάμπρυνε τη γιορτή, μετά από αποδοχή σχετικού αιτήματος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' εκ μέρους του ενδοξωτάτου Αρχηγού του Λ.Σ., την οποία ακολούθησαν ο ιερός Κλήρος της νήσου, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής, ο Λιμενάρχης Μὴλου, Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, ο Βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, ο Δήμαρχος Μήλου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χαρ. Μπαμπούνης, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΟΜΒΩΝ ΜΗΛΟΥ", Πρόεδροι τοπικών Συλλόγων και Ενώσεων, και πλήθος πιστών”.

Άμεση ανταπόκριση στα προβλήματα

Αμέσως μετά από την τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού, μίλησε ο Σεβασμιώτατος για τη σημασία του μνημείου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι, “Πρόκειται για αληθινή ευλογία Θεού προς το νησί”, ενώ υπογράμμισε “τη συμβολή όλων των φορέων του νησιού, του Δήμου, της Ιεράς Μητροπόλεως και των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού στις προσπάθειες συντήρησης, ανάδειξης και προβολής του και ανακοίνωσε την απόφαση της, προεδρευομένης από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β', Μεγάλης Ερανικής Επιτροπής των Κατακομβών για την χρηματοδότηση μελέτης προς κατασκευή υπαιθρίου ιερού Βήματος των Μαρτύρων και τη διενέργεια εργασιών άμεσης αναγκαιότητος”. Ιδιαίτερη μνεία πραγματοποίησε στην αντιμετώπιση του ανακύψαντος προβλήματος της λειτουργίας των κατακομβών, το οποίο επιλύθηκε με την προσφορά εθελοντών εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης και την πολύτιμη συνεισφορά της Εταιρείας "S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ", με την οποία εξασφαλίσθηκε η επισκεψιμότητα του Μνημείου μέχρι και το φθινόπωρο”.

Ετικέτες: