Η Ακολουθία του Επιτάφιου ύμνου της Θεοτόκου στη Σύρο

Λαμπρότητα και συμμετοχή

Στο ιερό παρεκκλήσιο των Αγίων Αποστόλων στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου στη Σύρο, τελέσθηκε η Ακολουθία του Επιτάφιου ύμνου στη Θεοτόκο κατά το τυπικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου.

Πρόκειται για μία σπάνια Ακολουθία, η οποία πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη χρονιά στο νησί και αποτελεί συνδιοργάνωση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ιερού του Αγίου Νικολάου και του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Σύρου.

Κατανυκτικός εορτασμός

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, έλαβε χώρα η Ακολουθία παρουσία πλήθους πιστών που θέλησαν να συμμετάσχουν με ευλάβεια και κατάνυξη στον θρησκευτικό εορτασμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέστησαν ακόμη ο περιφερειακός λιμενάρχης Νίκος Σκευοφύλακας, ο υποδιοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου κ. Αλιφραγκής, ο αντιδήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Πέτρος Μώτος καθώς και οι κτήτορες του ιερού παρεκκλησίου των Αγίων Αποστόλων Παναγιώτης και Μαρία Δεναξά. Στην τελετή ιερούργησε ο εφημέριος του Ναού Αρχιμανδρίτης Βενέδικτος Φραγκογιάννης, ο οποίος στη συνέχεια, ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής, το χορευτικό τμήμα της Ποσειδωνίας “Η σοφία της παράδοσης”, παρουσίασε εξαιρετικούς παραδοσιακούς χορούς ενώ υπήρξε και κέρασμα, προσφορά του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Σύρου και των κυριών του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας.