Σύρος

Επίσημη υποδοχή Αρχιεπισκόπου στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως

  • Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, 2013 - 14:19
  • /   Eνημέρωση: 6 Δεκ. 2013 - 14:59
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα υποδέχτηκαν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β' στον Ιερό Ναό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο Ιερός Κλήρος, οι εκπρόσωποι των Αρχών, οι μαθητές, οι Εκπαιδευτικοί Ιδρυμάτων και ο Λαός της Σύρου.

 

Μετά το πέρας της Δοξολογικής Δέησης, θερμό καλοσώρισμα στον κ. Ιερώνυμο απηύθυναν ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β'.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι η πανήγυρις του Πολιούχου της Σύρου Αγίου Νικολάου δίνει την ευκαιρία στο λαό να έρθει πιο κοντά ο ένας με τον άλλον και αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα με ειλικρινεία και όχι δόλο να βρει την έξοδο από τα τείχη πίσω από τα οποία είναι μαντρωμένος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού ήταν παραταγμένα τμήματα του Ελληνικού Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου και των σχολικών μονάδων του νησιού, ενώ η υποδοχή του κ. Ιερωνύμου συνοδεύτηκε από πανηγυρικά εμβατήρια της Φιλαρμονικής Ορχήστρας.