Ημερίδα από το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου

“Ίσες ευκαιρίες”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα “Ίσες ευκαιρίες” το Σάββατο το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, στο χώρο του οποίου προσήλθαν πολλοί συμπολίτες μας, προκειμένου να ακούσουν από εξειδικευμένους ομιλητές να αναπτύσσουν ζητήματα για τη βία που δέχονται οι γυναίκες και τις διακρίσεις που βιώνουν στο χώρο εργασίας τους.

Πρόκειται για μία ημερίδα που εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα διάρκειας δύο ετών και χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των δύο φύλων και η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Κέντρου Μέριμνας για την Οικογένεια, της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου και της Σχολής Γονέων.

Ομιλητές ήταν ο ψυχοθεραπευτής, Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Ζαχαρόπουλος καθώς και οι κοινωνικές λειτουργοί – ψυχοθεραπεύτριες, Μαριάννα Κανδεράκη και Σοφία Ασημακοπούλου, οι οποίοι ανέπτυξαν πολλά θέματα που σχετίζονται με τη βία που αντιμετωπίζουν κάποιες γυναίκες τόσο εντός του οικογενειακού, όσο και εντός του επαγγελματικού περιβάλλοντός τους.

Σκοπός του Κέντρου, όπως κατέστησε με σαφήνεια ο αντιπρόεδρός του, Νικόλαος Χρυσίνης είναι να λειτουργεί ενημερωτικά και συμβουλευτικά προς τους ανθρώπους και τις γυναίκες που απευθύνονται σε αυτό και που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, έχοντας ως σκοπό όχι να υποκαταστήσουν αρμόδιους φορείς ή επιστήμονες σε πολλά επίπεδα, αλλά να παραπέμψουν στους αρμόδιους, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Κρίνεται αναγκαίο να αναφερθεί πως σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο η λειτουργία του Κέντρου Μέριμνας και το έργο του προς το κοινωνικό σύνολο αποτιμάται εξαιρετικά θετικό.