Η "Κοίμηση της Θεοτόκου" και πάλι στη Σύρο

  • Σάββατο, 12 Απριλίου, 2014 - 14:25
  • /   Eνημέρωση: 12 Απρ. 2014 - 22:14
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Μετά την επιτυχημένη παρουσία της στην έκθεση “Ο Έλληνας του Τολέδου” που διοργανώνει το Ίδρυμα “Foundation El Greco 2014”, η εικόνα της “Κοίμησης της Θεοτόκου” η οποία φυλάσσεται στο πνευματικό Αρτοφόριο του ομώνυμου Ιερού Ναού στην Ερμούπολη της Σύρου επέστρεψε στη “βάση” της το πρωί του Σαββάτου.

Η εικόνα του ονομαζόμενου και γίγαντα της παγκόσμιας τέχνης, Δομήνικου Θεοτοκόπουλου αφίχθη στη Σύρο με το πλοίο Blue Star Naxos και συνοδεία αρμοδίων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, αλλά και αστυνομικής δύναμης.

Για έναν ολόκληρο μήνα, η υψίστης εθνικής και θρησκευτικής αξίας, περίπυστη εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εκτίθετο στο Τολέδο της Ισπανίας με αφορμή την τέταρτη εκατονταετία από το θάνατό του (Χάνδακας 1541 - Τολέδο 7 Απριλίου 1614).

Η Ιερά Μητρόπολη Σύρου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β' δέχθηκαν την ευγνωμοσύνη τόσο της βασίλισσας Σοφίας, όσο και των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων της Ισπανίας για την στήριξη που παρείχαν στην τιμητική αυτή έκθεση.

Σημειώνεται ότι οι πιστοί έχουν και πάλι την ευκαιρία να επισκεφτούν τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο κέντρο της πόλης και να προσκυνήσουν την ομώνυμη εικόνα του μεγάλου ζωγράφου, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους πιο ανήσυχους και αινιγματικούς ζωγράφους όλων των εποχών.