Εορτασμός Ζωοδόχου Πηγής σε Σίκινο και Άνδρο

Στα νησιά της Σικίνου και της Άνδρου μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β' για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής, η οποία αποτελεί την Κρήνη της Αιώνιας Ζωής.

Ο όρος Ζωοδόχος αποδόθηκε στην Θεοτόκο χαρακτηρίζοντάς Την ως την δεξαμενή που κατέχει μέσα Της την ίδια την ζωή, τον Ιησού Χριστό που συνάμα αναβλύζει από την πηγή της το ύδωρ της αθανασίας και της ζωής.

Η θαυματουργική χάρη Της σκεπάζει τον πιστό λαό ο οποίος με την σειρά του στο πρόσωπό Της βλέπει την μητέρα όλων μας, την μεσίτρια και προστάτιδά του. Για τον λόγο αυτό Την εξυμνεί και Την σέβεται αφιερώνοντάς Της Ιερά Θυσιαστήρια, Ιερές ακολουθίες, Ιερές εικόνες, προσωνύμια και άσματα.

Στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στη Σίκινο τελέστηκε ο εόρτιος Εσπερινός της αναμνήσεως των πρώτων  Εγκαινίων του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής στην Κωνσταντινούπολη από τον Αυτοκράτορα Λέοντα τον Θράκα, περί το 460.

Προηγουμένως ο Σεβασμιώτατος  κ. Δωρόθεος Β΄  μετέβη στο Κέντρο Υγείας Σικίνου, όπου παρέδωσε ποσότητα αναλώσιμου ιατροφαρμακευτικού υλικού και στη συνέχεια συνόδευσε τη λιτανευτική μεταφορά της εφεστίους Εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, στον οποίο για λόγους ασφαλείας φυλάσσεται, στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε την Άνδρο και προέστη του Πανηγυρικού Εσπερινού στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής του χωρίου Επισκοπείο, περιοχής Κορθίου και ομίλησε προς τους πιστούς που είχαν συρρεύσει.