Συζήτηση με τον δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Διαδοχικές συναντήσεις του νέου Καθολικού Επισκόπου Σύρου στα Χανιά

Με τον δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη συναντήθηκε χθες και σήμερα ο νέος Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Αποστολικός Τοποτηρητής Κρήτης π. Πέτρος Στεφάνου στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Κρήτη. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον δήμαρχο τέθηκαν επί τάπητος το σπουδαίο ζήτημα της αρμονικής συνύπαρξης Καθολικών και Ορθοδόξων ενώ αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στον Τουρισμό, την Ιστορία και τον Πολιτισμό. Από την πλευρά του, ο κ. Σκουλάκης προσέφερε στον Επίσκοπο τη συλλεκτική έκδοση του Δήμου “Ημερολόγιον Χανίων 1913”, την ετήσια έκδοση “Εν Χανίοις”, καθώς και το βιβλίο του Αγροτικού Αυγούστου 2014 “Η Κρητική Χλωρίδα. Υγεία, Διατροφή, Τουρισμός”. 

Επιπρόσθετα, με τον κ. Βουλγαράκη βασικό θέμα διαλόγου αποτέλεσε ο ρόλος της Εκκλησίας στη σημερινή εποχή και η πολυσήμαντη δράση της σε κοινωνικό και φιλανθρωπικό επίπεδο. 

Με τη σειρά του, ο ανιπεριφερειάρχης δώρισε στον Επίσκοπο την έκδοση του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδος, «Ελληνικά Ολοκαυτώματα 1940-1945», καθώς και ένα αντίγραφο ενός ακυκλοφόρητου χάρτη της Κρήτης του Philipus Cluverius, χρονολογίας 1676. 

Φωτό: haniotika-nea.gr