Μήνυμα κι ευχές του Σεβ. Επισκόπου των Καθολικών π. Πέτρου Στεφάνου

  • Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2015 - 12:39

Αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές,

Αυτό το χαρμόσυνο άγγελμα διατρέχει την οικουμένη εδώ και 2000 χρόνια και αγγίζοντας τις καρδιές των ανθρώπων σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης, δίνει χαρά και ελπίδα στη ζωή των πιστών.

Ο Ιησούς έπαθε, πέθανε και αναστήθηκε για εμάς και με τον τρόπο αυτό ο Θεός, αποκάλυψε την εγγύτητα του με όποιον υποφέρει και δοκιμάζεται από τις δυσκολίες της καθημερινότητας, αλλά παράλληλα, μπόλιασε την ανθρώπινη ζωή με τη σίγουρη ελπίδα της σωτηρίας.

Είναι αλήθεια, ότι το Μυστήριο της Ανάστασης δεν αλλάζει αμέσως τον κόσμο ο οποίος, δυστυχώς ακόμα και σήμερα, παρά τα άλματα του πολιτισμού μας παραμένει γεμάτος με πόνο, με αλαζονεία, με μίσος και με παράλογη βία, ιδιαίτερα στις μέρες μας που η ανθρωπιστική κρίση βρίσκεται σε έξαρση σε όλα τα επίπεδα της ζωής.

Όμως, το Μυστήριο της Ανάστασης, αλλάζει την ανθρώπινη καρδιά, τον τρόπο που ζούμε, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε και επικοινωνούμε με τον συνάνθρωπο μας.

Το ‘’ φως’’ του αναστημένου Ιησού δεν σβήνει τον πόνο του άδικου θανάτου Του, όπως δεν απαλείφει το κακό, δεν ξεριζώνει τον εγωισμό και το φόβο που συχνά πιέζουν τον άνθρωπο μέχρι να τον καταστήσουν αδιάφορο για όσα συμβαίνουν γύρω του και τούτου γιατί, ο Αναστημένος παραμένει και «εσταυρωμένος»…

Όμως, το γεγονός της Ανάστασης, δίνει ελπίδα στις καρδιές μας και χριστιανική χαρά για ζωντανή μαρτυρία της πίστης μας, ενάντια στην κυρίαρχη νοοτροπία της απογοήτευσης και της παραίτησης, που δυστυχώς διακατέχουν όλο και περισσότερους ανθρώπους στις μέρες μας.

Το γεγονός της Ανάστασης σε αυτά τα δύσκολα χρόνια, τα γεμάτα δοκιμασίες, συνεχίζει να γεννά στις καρδιές των χριστιανών την βαθιά επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι ως άνθρωποι και συνεχίζει να στηρίζει, δίνοντας δύναμη, σε όσους προσφέρουν στους συνανθρώπους τους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Η ανάσταση του Χριστού είθε να είναι για όλους πηγή και έμπνευση προσφοράς και αγάπης.

Καλό και Άγιο Πάσχα.
Ο Επίσκοπός σας

+ Πέτρος

 

Ευχές

“Η Ανάσταση του Χριστού γεμίζει με ελπίδα, αγάπη και ειρήνη την καρδιά του χριστιανού”.

Αυτή είναι η ευχή που κάνω για όλους μας:
εορτάζοντας την Ανάστασή Του,
ανανεωμένοι πνευματικά
και με την καρδιά γεμάτη από την αγάπη Του,
να δώσουμε παρηγοριά και ελπίδα
σε όποιον την έχει ανάγκη,
εγγύτητα και φροντίδα στον πονεμένο,
ενδιαφέρον και αγάπη στον ξεχασμένο.

Χριστός Ανέστη!

† Πέτρος Στεφάνου
Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης