Εκδήλωση Κατηχητικού σχολείου της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου στα Χρούσσα

Αναπαράσταση της γέννησης του Χριστού

Ακολουθώντας το λαμπερό αστέρι των Χριστουγέννων και πραγματοποιώντας μία ζεστή γιορτή στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Γενεθλίου Θεοτόκου στα Χρούσσα, τα μικρά παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου προχώρησαν στην αναπαράσταση της Θείας Γέννησης και μετέδωσαν το βαθύτερο μήνυμα των ημερών.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, τα μικρά παιδιά μετέβησαν στον ναό όπου και προετοιμάστηκαν για το μικρό θεατρικό τους, το οποίο έλαβε χώρα στον εξωτερικό χώρο που είχε κατασκευαστεί μία όμορφη φάτνη. Η γλυκιά Παναγίτσα, ο φιλότιμος κι εργατικός Ιωσήφ, οι τρεις μάγοι με τα δώρα και ο γαλήνιος άγγελος μετέφεραν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μαγεία των Χριστουγέννων στον κόσμο που έδωσε το “παρών” στην εκδήλωση και καταχειροκρότησε την προσπάθειά τους.

Την εκδήλωση προλόγισε ο αρχιερατικός επίτροπος και εφημέριος του Ναού, π. Φλαβιανός Αλμπέσκου, απευθύνοντας παράλληλα ευχές στους παρευρισκομένους και κάνοντας εκτενή αναφορά στο θρησκευτικό γεγονός της γέννησης του Ιησού Χριστού. Στον λόγο του, τόνισε μεταξύ άλλων, πως κόντρα στις αντιξοότητες της εποχής, παρουσιάζεται η πίστη ως πολύτιμος συνοδοιπόρος στη ζωή μας, ενώ πρόσθεσε, πως, η λιτή γιορτή δε θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί χωρίς το σύνολο εκείνων που συνέβαλλαν καταλυτικά για την επιτυχή διεξαγωγή της, τους οποίους κι ευχαρίστησε ονομαστικά.