Δοξολογία στον Ι.Ν. Παναγίας του Καρμήλου – Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης

“Όχι πια σκλάβοι, αλλά αδέλφια”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης και την υποδοχή του νέου έτους τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας του Καρμήλου στην Άνω Σύρο από τον Σεβασμιώτατο Επίσκοπο των Καθολικών π. Πέτρο, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ καθώς και πλήθους εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης.

Ορμώμενος από το φετινό μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου “Όχι πια σκλάβοι, αλλά αδέλφια” ο Σεβασμιώτατος π. Πέτρος τόνισε την ανάγκη που προβάλλει ιδιαίτερα σήμερα, σε μία δύσκολη εποχή που όπως ανέφερε η σκλαβιά έχει πολλά πρόσωπα, ως αδέλφια και ως παιδιά του Θεού να γίνουμε οικοδόμοι της αλληλεγγύης και της αδελφοσύνης, που είναι θεμέλια της προσωπικής, οικογενειακής και κοινωνικής ζωής. “Η απομάκρυνση από τον Θεό έχει ως επακόλουθο την απόρριψη του άλλου, την κακοποίηση προσώπων και την παραβίαση της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων” υπογράμμισε στον λόγο του, ευχόμενος, “ο Ιησούς και η Παναγία να μας συνοδεύουν όλες τις ημέρες της ζωής μας σε δρόμους αγάπης, ειρήνης και σεβασμού της αξιοπρέπειας των άλλων”.

Αμέσως μετά το πέρας της Δοξολογίας απηύθυνε προς τους συγκεντρωμένους πιστούς μήνυμα και ο κκ Δωρόθεος Β΄, αναφερόμενος στην πολυετή συνοδοιπορία των δύο Εκκλησιών στο νησί, εκφράζοντας τέλος, τα ευγενή συναισθήματά του προς τον Σεβασμιώτατο π. Πέτρο Στεφάνου.

Τη Δοξολογία συνόδευσε η εξαιρετική χορωδία της Καθολικής Εκκλησίας.