Ο εορτασμός του θαυματουργού Αγίου Παντελεήμονα στη Σύρο

Στις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις της Φιλοπτώχου Εταιρείας Ερμούπολης στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, συμμετείχε ενεργά ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων, εορτάζοντας μαζί με πλήθος πιστών τη μνήμη του προστάτη του.

Ανήμερα του εορτασμού, τελέστηκε στις 19:00 Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία, μετά το πέρας του οποίου,ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου. Κατά τη διάρκεια της Λιτάνευσης, η Εικόνα επισκέφτηκε τον αύλειο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, όπου τελέστηκε δέηση υπέρ της υγείας των ιατρών και εργαζομένων, αλλά και της αποκατάστασης της υγείας των νοσηλευόμενων ασθενών.

Το “παρών” έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο αντιδήμαρχος Αλέξης Αθανασίου, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, των σωμάτων ασφαλείας, των δικαστικών και στρατιωτικών αρχών και φορέων του νησιού.

Την ιερά εικόνα του θαυματουργού Αγίου Παντελεήμονα σήκωσαν με τα χέρια τους ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου Δημήτρης Κοσμάς και ο διευθυντής της ΔΕΥΑΣ, Γιώργος Βακόνδιος.

Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Όρθρος και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας θα τελέσθηκε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο των Μεγάλων Ευεργετών και Δωρητών της Φ.Ε.Ε.