Περιφορά της εικόνας της Παναγίας παραμονή Δεκαπενταύγουστου στη Σύρο

  • Παρασκευή, 14 Αυγούστου, 2015 - 21:40

Με ευλάβεια συμμετείχε πλήθος πιστών στην καθιερωμένη περιφορά της εικόνας της Παναγίας στη Σύρο, το βράδυ της Παρασκευής, η οποία ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ερμούπολη, με την πομπή να πορεύεται προς το κέντρο της πόλης.

Στο πλαίσιο της μεγάλης χριστιανικής γιορτής του Δεκαπενταύγουστου, κάτοικοι κι επισκέπτες της Σύρου κάθε χρόνο, παραμονή του μεγάλου εορτασμού που “κοσμεί” τα Κυκλαδονήσια, συνοδεύουν την περιφορά του Επιταφίου υπό τους θρησκευτικούς ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, καταλήγοντας ξανά στον Ιερό Ναό.

Αξίζει να αναφερθεί πως, το παρών ανάμεσα σε άλλους έδωσαν και ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μαρία Καζαντζάκη, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Δημήτρης Κοσμάς, ο περιφερειακός σύμβουλος, Μάρκος Δαδάος, καθώς επίσης και ο πολιτευτής των Κυκλάδων, Γιώργος Βακόνδιος.

Της πορείας του κλήρου της Ορθόδοξης Εκκλησίας προηγήθηκαν μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Σύρου, ενώ τον επιτάφιο πλαισίωσαν και μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου.