Επίσκεψη του Μητροπολίτη Σύρου στην αγορά της Ερμούπολης

Πατρική αγκάλη στην τοπική επιχειρηματικότητα

Ευχές για γρήγορη ανάκαμψη της αγοραστικής κίνησης, αλλά και ενδυνάμωση του τοπικού επιχειρηματικού ιστού, που αποτελεί παράδειγμα επαγγελματικής κοινότητας ακόμα και για τα μεγάλα αστικά κέντρα, έδωσε χθες το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β,’ κατά την καθιερωμένη του επίσκεψη στην αγορά της Ερμούπολης.

Με χαμόγελο και πατρική στοργή, ο κ. Δωρόθεος ευχήθηκε σε επιχειρηματίες και περαστικούς «το 2016 να αποτελέσει για όλους μας έτος επαγρύπνησης στην προσπάθεια αποδόμησης θεσμών και ηθικών αξιών και απαξίωσης της ανθρώπινης προσωπικότητας, στο πρόσωπο των πνιγμένων, σκοτωμένων και πεινασμένων παιδιών, έτος δημιουργίας και ανάπτυξης για τα νησιά μας, έτος αισιοδοξίας και δύναμης, που η συμμετοχή στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας προσφέρει και εμπνέει»

Επιπλέον, εξέφρασε τον θαυμασμό του προς τους τοπικούς επιχειρηματίες του νησιού, οι οποίοι αντιστέκονται το κατά δύναμιν στις σημερινές οικονομικές συγκυρίες για να καταφέρουν να επιβιώσουν, συνεχίζοντας την επαγγελματική πορεία τους προς όφελος της Συριανής κοινωνίας.

Πρότυπο αγοράς για τα μεγάλα αστικά κέντρα

Σε δηλώσεις του προς τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα του νησιού, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε πως επισκέφτηκε για μία ακόμη χρονιά την αγορά της Σύρου για να χαιρετίσει τους συντοπίτες μας και να τους ευχηθεί «καλές δουλειές» και «διέξοδο από τις δυσκολίες και τα προβλήματα» και το 2016 να είναι δημιουργικό και έτος ανάπτυξης για όλους». Αναφερόμενος στην ποιότητα των καταστημάτων, τόνισε πως «η Σύρος δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα καλύτερα καταστήματα στα μεγάλα αστικά κέντρα τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρώπης. Τέλος, ευχήθηκε «καλή και ευλογημένη χρονιά» σε όλους, παροτρύνοντας τους κατοίκους να συνεχίσουν να «αγκαλιάζουν» την τοπική αγορά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στους εμπορικούς δρόμους της Ερμούπολης, ο Σεβασμιώτατος συζήτησε με τους επιχειρηματίες, δέχτηκε τις συμβουλές τους για όμορφα και πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα δώρα και μοίρασε σε όλους εικονάκια του Αγίου Βασιλείου.

Ετικέτες: