Λαμπρή υποδοχή του λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στη Σύρο

  • Τρίτη, 22 Μαρτίου, 2016 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 22 Μαρ. 2016 - 7:29

Στον αύλιο χώρο του Κοιμητηριακού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως, ο ιερός Κλήρος και ο Λαός της Σύρου, παρουσία του Δημάρχου ο Σεβασμιώτατοςκ. Δωρόθεος Β' διεκόμισε λείψανο του Αγίου Νεκταρίου, προερχόμενο από το παστοφόριο του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Με αισθήματα τιμής υποδέχτηκε ο λαός της Σύρου το ιερό λείψανο του Αγίου Νεκταρίου, προερχόμενο από το παστοφόριο του Πανίερου Ναού Ευαγγελιστρίας Τήνου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Ερμούπολη.

Το ιερό λείψανο τέθηκε προς προσκύνημα στον αύλειο χώρο του Κοιμητηριακού Ιερού Ναού, παρουσία του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκού, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, Αξιωματικών και ανδρών του Τάγματος Εθνοφυλακής, οι οποίοι έφεραν την εικόνα, που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερμούπολης και του Διοικητού της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, κ. Χαράλαμπου Αϊβαλιώτη. Στον Διενοριακό Κατανυκτικό Εσπερινό παρευρέθηκαν επίσης ο Λιμενάρχης Σύρου Ιάκωβος Γκίζης, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου κ. Ιωάννης Πολέμης ,Νεανίδες του Λυκείου Ελληνίδων, Πρόσκοποι και Οδηγοί καθώς και μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων Αγίου Νικολάου και Αγίου Γεωργίου με τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριές τους.

Την υποδοχή του ιερού λειψάνου ακολούθησε ανάπεμψη ειδικής δεήσεως, μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', αφού  ευχαρίστησε τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Δωρόθεο Γάγγο με τους συνεργάτες του και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου, για την προετοιμασία και τον ευτρεπισμό της εκδηλώσεως όλους τους παρισταμένους, τους τα πρώτα φέροντες και τον πιστό λαό, ανέφερε ότι είναι πολύ μεγάλη ευλογία για το λαό της Σύρου η άφιξη ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, τον οποίο μεγάλως ευλαβείται ο λαός μας και του οποίου τα θαύματα διακηρύσσονται καθ` άπασα την οικουμένη, 

Ευχαρίστησε, τέλος, τον Πρωτοπρ.Πέτρο Μαραγκό, Πρωθιερέα του Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου και Γενικό Διευθυντή Νεότητος και Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως, για την αποδοχή της προσκλήσεώς του να είναι ο ομιλητής στην εκδήλωση.

Εν συνεχεία, με πομπή το ιερό λείψανο διεκομίσθη εντός του Ιερού Ναού,όπου εξετέθη προς προσκύνηση, διά χειρών του Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Συρίγου, και ετελέσθη ο Κατανυκτικός Εσπερινός, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός ομίλησε διδακτικώτατα περί Εξομολογήσεως και Μετανοίας.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχαρίστησε τους πάντες για την παρουσία τους και ευχήθηκε ο Αγιος Νεκτάριος να γλυκαίνει πάντοτε με νέκταρ τις πικρίες και τις θλίψεις της ζωής μας.

Ακολούθως, το ιερό λείψανο διεκομίσθη από τον π. Δωρόθεο Γάγγο στο Νοσοκομείου Σύρου, όπου το προσκύνησαν οι ασθενείς, οι ιατροί και οι νοσηλευτές.

Αύριο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου θα τελεσθεί η Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, μετά το πέρας της οποίας το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί στα τρία Γηροκομεία της πόλεως και το μεσημέρι θα επιστρέψει στην ιερά νήσο Τήνο.