"Η οδός για την Ανάσταση περνά μέσα από το πάθος"

«Αυτή την Κυριακή, όπως παραστατικά θα μπορούσαμε να πούμε, περνάμε την “πόρτα” της Μεγάλης Εβδομάδας», αναφέρει ο π. Γιάννης Μαραγκός, ανοίγοντας την διαδικτυακή συνάντησή του με τους πιστούς.

«Η λειτουργία της Εκκλησίας ξεκινά έξω από τον Ναό, σε κάποιο ανοιχτό χώρο, όπου αγιάζονται τα βάγια και έπειτα σε λιτανεία, πορευόμαστε προς τον ενοριακό ναό. Κάνοντας, κατά κάποιο τρόπο, αναπαράσταση της υποδοχής που ο Ιησούς Χριστός έτυχε την πρώτη ημέρα της εβδομάδας, κατά την οποία έπαθε, πέθανε και αναστήθηκε», εξηγεί.

«Εισερχόμενοι κι εμείς από την “πόρτα” της Κυριακής των Βαΐων, αρχίζουμε μία πορεία, που θα μας οδηγήσει στο “σήμερα” της σωτηρίας μας», επισημαίνει ο π. Γιάννης, τονίζοντας, πως «ως μαθητές του Χριστού, δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτε το συνταρακτικό. Απλώς να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Ιησού. Όπως Εκείνος, να μάθουμε να είμαστε στη διάθεση των άλλων. Στην υπηρεσία τους, όπως και στην υπηρεσία του κοινού καλου. Όχι επιδιώκοντας τεράστιες χειρονομίες, Αυτές ελάχιστες φορές θα μας δοθεί η ευκαιρία να τις κάνουμε. Αλλά στην καθημερινότητά μας, κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, είναι μία ευκαιρία, να δείξουμε τι θα πει χριστιανική αγάπη».