Λαμπρότητα και κατάνυξη στη μεγάλη γιορτή της Σύρου

Τον πολιούχο του νησιού, Άγιο Νικόλαο, τίμησαν στις εορταστικές εκδηλώσεις, για ακόμη μία χρονιά και με κάθε επισημότητα, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεου Β', εκπρόσωποι της Καθολικής Εκκλησίας, εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και πλήθος πιστών, οι οποίοι κατέκλυσαν τους δρόμους του κέντρου της Ερμούπολης. 

Κατόπιν της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, κ.κ. Δωρόθεου, με τη συνοδεία της χορωδίας του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του πολιούχου του νησιού, στο ρυθμό που έδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, καθώς και κατάθεση στεφάνων, τόσο στο μνημείο του Ναυάρχου Μιαούλη, όσο και στο λιμάνι της πόλης, όπου τα στέφανα ερρίφθησαν στη θάλασσα, προς τιμήν των πεσόντων Ελλήνων ναυτικών, από τον Μητροπολίτη Σύρου, αλλά και τους επίτιμους παρεβρισκομένους, κ.κ. Βασίλη Λεβέντη, πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, αλλά και Γιάννη Βρούτση, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας.

Με αισθητή την απουσία του καθιερωμένου, πλέον, χαιρετισμού, του Blue Star Paros, το οποίο κάθε χρόνο έδινε το δικό του, ξεχωριστό τόνο στους εορτασμούς, με μανούβρες και σφυρίγματα στο λιμάνι και που φέτος παρέμεινε δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, τα αλιευτικά πλοιάρια, τα πλοιάρια του Ν.Ο.Σ., καθώς και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, έδωσαν χρώμα και φωνή στη θάλασσα, με βεγγαλικά, αλλά και σφυρίγματα, κάνοντας για ακόμη μία χρονιά φαντασμαγορική την κορύφωση των εορτασμών, προς τιμή του πολιούχου της Σύρου και προστάτη των ναυτικών, Αγ. Νικολάου.