Συγχαρητήρια του Αρχηγού ΛΣ για την προσέγγιση του «Αδ. Κοραής» στην Κίμωλο

Εξαίρεται η ευσυνειδησία και η ναυτοσύνη

  • Τετάρτη, 3 Απριλίου, 2013 - 06:00

Η έκταση που πήρε στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης η επεισοδιακή προσέγγιση, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, του επιβατηγού «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι της Κιμώλου, προκάλεσε την παρέμβαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχου Δημητρίου Μπαντιά.

Όπως είχαμε αναφέρει σε αναλυτικό ρεπορτάζ και στο φύλλο της Δευτέρας, ο καπετάνιος του πλοίου κατάφερε με λεπτούς χειρισμούς να «δέσει» το πλοίο στο λιμάνι της Ψάθης, την ώρα που στην περιοχή έπνεαν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι που κυριολεκτικά «κουκούλωναν» τον προβλήτα, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο το έργο λιμενικών, καβοδετών και πληρώματος, που προσπαθούσαν να φροντίσουν για την ασφαλή αποβίβαση και επιβίβαση των ταξιδιωτών.

Με αφορμή το οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε και στα τηλεοπτικά δίκτυα, ο Αρχηγός του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ με δήλωσή του συνεχάρη τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κιμώλου για την επαγγελματική τους ευσυνειδησία, αλλά και τον Πλοίαρχο και το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» για τη ναυτοσύνη που επέδειξαν καθ’ όλη τη διαδικασία πρόσδεσης του πλοίου στο λιμάνι της Κιμώλου. «Πράξεις όπως αυτές αποδεικνύουν έμπρακτα ότι όλοι μαζί μπορούμε να κρατήσουμε συνδεδεμένη την ηπειρωτική με τη νησιωτική χώρα ακόμα και υπό τις δυσκολότερες συνθήκες και συγκυρίες», δήλωσε ο Αντιναύαρχος Δ. Μπαντιάς.