Ομιλία γύρω από το αίνιγμα της τοξικομανίας και του αλκοολισμού

Διαφυγή από έναν καταστροφικό εφιάλτη

Παρασκευή 19 Απριλίου στις 12:00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σύρου - Ερμούπολης

Τους λόγους που οδηγούν τον άνθρωπο στα επικίνδυνα μονοπάτια των απαγορευμένων ουσιών και του αλκοόλ, καθώς και τους τρόπους διαφυγής του από τον αυτοκαταστροφικό εφιάλτη του, θα αναλύσει αύριο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σύρου – Ερμούπολης, η Ψυχοθεραπεύτρια – Δραματοθεραπεύτρια, Αντιγόνη Χριστοφόρου.

Η ημερίδα με θέμα «Μια απόπειρα απάντησης στο αίνιγμα της τοξικομανίας και του αλκοολισμού. Πώς γίνεσαι τοξικομανής; Πώς γίνεσαι αλκοολικός; Και μετά τι κάνεις;....” διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το 1ο Γ.Ε.Λ. Σύρου. Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστεί η γεωγραφική κατανομή της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ στην ελληνική πραγματικότητα ενώ θα αναπτυχθεί επίσης η ελλειμματική ταυτότητα και η εμπειρία του χρήστη. Παράλληλα, θα συζητηθεί η θεραπεία απεξάρτησης ως διαδικασία αλλαγής, το θεραπευτικό πλαίσιο, ο θεραπευτικός λόγος και η θεραπευτική σχέση, η κατάσταση αξιών και νοήματος ζωής και η συναισθηματική έκφραση.

Την ομιλία θα παρακολουθήσουν παιδιά του Λυκείου και θα ακολουθήσει διάλογος μαζί τους. Στόχος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σύρου – Ερμούπολης είναι να αποτελέσει μέσα από τις δράσεις της ένα ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας του νησιού, κοντά σε όλες τις ηλικίες.