Διανομή παιχνιδιών από το Ταχυδρομείο Σύρου

Κανένα παιδί χωρίς χαμόγελο

200 παιχνίδια και 120 παζλ διανέμονται από τη Μεγάλη Δευτέρα σε κάθε γωνιά του νησιού

Τη μεγάλη αγάπη του για τα παιδιά αποδεικνύει για μία ακόμη φορά το Ταχυδρομείο της Σύρου, το οποίο από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας διανέμει παιχνίδια σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη, σκορπώντας χαρά και χαμόγελα σε κάθε γωνιά του νησιού.

Αποφασισμένοι να μην αφήσουν φέτος το Πάσχα κανένα παιδί χωρίς παιχνίδι, οι ιθύνοντες απηύθυναν πρόσκληση σε όλους τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στο κεντρικό κατάστημα της Ερμούπολης, μαζί με τα παιχνίδια που δε χρειάζονται πια. Στόχος της κοινωνικής αυτής πρωτοβουλίας είναι η διανομή παιχνιδιών σε παιδιά που φιλοξενούνται από Φορείς και Ιδρύματα Προστασίας και Φροντίδας Παιδιών στο νησί, αλλά και σε οικογένειες που χρειάζονται τη βοήθεια των συνανθρώπων μας.

Μεγάλη η ανταπόκριση της συριανής κοινωνίας

“Αναλογιζόμενοι τα παιδικά μας χρόνια, θυμόμαστε όλοι τους δυνατούς χτύπους της καρδιάς μας και τη μεγάλη χαρά που είχαμε όταν μας έφερναν κάποιο δώρο. Αυτό θελήσαμε να κάνουμε και εμείς με τη σειρά μας” δήλωσε χαρακτηριστικά στην “Κοινή Γνώμη” ο Διευθυντής του ΕΛΤΑ Σύρου Δημήτρης Κοσμάς, υπογραμμίζοντας ότι η ανταπόκριση της συριανής κοινωνίας ήταν ιδιαιτέρως θερμή, καθώς μέσα από τις δωρεές συγκεντρώθηκαν 200 παιχνίδια και 120 παζλ, που προσέφερε η Ελληνική Ταχυδρομική Υπηρεσία.

“Όποιος είχε κάποιο παλιό δώρο από το παιδί του, που έχει μεγαλώσει πλέον μας το έφερε και εμείς το συσκευάσαμε .Παράλληλα, ζητήσαμε να μας υποδείξουν την οικογένεια ή το παιδί, στο οποίο θέλουν να το δώσει ο ταχυδρομικός διανομέας” τόνισε.

Το Ταχυδρομείο είναι κοινωνός

Ωστόσο σημείωσε ότι το Ταχυδρομείο βρίσκεται κοντά στην κοινωνία και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες των ανθρώπων που εξυπηρετούνται καθημερινά μέσα από αυτό. “Από τη στιγμή που περνάει ημερησίως από όλες τις γειτονιές, ο ταχυδρομικός διανομέας είναι κοινωνός και γνωρίζει σχεδόν τα πάντα. Έχει την ευαισθησία και τη διορατικότητα να δει πού υπάρχει πραγματική ανάγκη” πρόσθεσε.

Επιπλέον, διευκρίνισε πως αν και η αρχική πρόταση ήταν να διανεμηθούν παιχνίδια στα παιδιά που τα χρειάζονται, οι υπάλληλοι του ταχυδρομείου αποφάσισαν να δώσουν δώρα σε όποια παιδιά βρεθούν στην πορεία των διανομέων, έχοντας πρωτίστως καλύψει τις περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης προτεραιότητας.

Επέκταση της δράσης σε όλη την Ελλάδα

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι η δράση ξεκίνησε από το νησί της Σύρου και έχει επεκταθεί μετά από εντολή του διευθύνοντος συμβούλου στη Σάμο, στη Μυτιλήνη, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. “Με την κίνηση αυτή, θέλουμε να αναδείξουμε και να αποδείξουμε ότι το ταχυδρομείο είναι κοντά στην κοινωνία, ότι τη σκέφτεται και είναι μέρος της. Και φυσικά, θέλουμε και η κοινωνία να στηρίξει με τον δικό της τρόπο το ταχυδρομείο” δήλωσε, επισημαίνοντας ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο επίκεντρο των δράσεων της υπηρεσίας, καθώς είναι το “μέλλον του τόπου μας”.

Η διανομή των παιχνιδιών ξεκίνησε τη Μεγάλη Δευτέρα από το ειδικό σχολείο που στεγάζεται στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, ενώ σήμερα θα μοιραστούν δώρα στη Στέγη Ανηλίκων Σύρου.