Νεοσύστατη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Γατοφιλία Σύρου”

“Πολιτισμός δεν είναι μόνο το θέατρο”

Στόχος της, η μείωση των αδέσποτων γατιών μέσω των στειρώσεων

Στη μείωση του αριθμού των αδέσποτων γατιών μέσω των στειρώσεων αποσκοπεί η νεοσύστατη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία “Γατοφιλία Σύρου”, η οποία καλεί το κοινό του νησιού να αποδείξει τα φιλοζωικά του αισθήματα, συμβάλλοντας ενεργά στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Μέσα από την εταιρεία, υπεύθυνη της οποίας είναι η κ. Δωροθέα Παπαδάτου παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη και ενημέρωση του κοινού γύρω από τις στειρώσεις, καθώς και περίθαλψη χτυπημένων ζώων, τα οποία χρήζουν άμεσης προστασίας και φροντίδας.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται και δράσεις, όπως η πώληση χειροποίητων έργων, με στόχο την οικονομική ενίσχυση της εταιρίας, αλλά και μαζικές στειρώσεις γατιών μία φορά το μήνα, με την πολύτιμη προσφορά συνεργαζόμενων κτηνιάτρων.

“Λίγα γατιά και γερά”

Στους τρεις μήνες δράσης της “Γατοφιλίας Σύρου” έχει παρασχεθεί βοήθεια σε τουλάχιστον 40 γατάκια, ενώ ο αριθμός των κλήσεων που δέχεται καθημερινά η υπεύθυνη και αφορούν σε παραμελημένα ζώα, πεταμένα ή σκοτωμένα στους κάδους απορριμμάτων είναι ιδιαίτερα υψηλός. “Στην περιοχή όπου στεγάζονται τα Λύκεια του νησιού μας βρέθηκαν 30 μωρά, τα οποία θα φροντίσω να στειρωθούν”, αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Παπαδάτου. Τονίζει επίσης, ότι “επιθυμία της της είναι να υπάρχουν λίγα γατάκια και γερά και όχι πολλά και άρρωστα”, προσθέτοντας ότι “εμείς τα αγαπάμε, τα φροντίζουμε, αλλά τα θέλουμε στειρωμένα για να μην αυξάνεται ο πληθυσμός”.

Επισημαίνει μάλιστα ότι ο μεγάλος αριθμός αδέσποτων γατιών μπορεί να προκαλέσει και σημαντικά προβλήματα υγιεινής και έντονης δυσοσμίας σε μία γειτονιά, όπου δεν δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην καθαριότητα μετά το τάισμα των ζώων από τους κατοίκους. “Αν ο χώρος είναι καθαρός, δεν θα υπάρχει θέμα”, σημειώνει.

Επιπλέον, εξηγεί ότι πέρα από τις στειρώσεις και την απαραίτητη πληροφόρηση, η εταιρία μπορεί να βρει σπίτι σε αδέσποτα γατάκια, τα οποία φροντίζει προσωρινά. Ολοκληρώνοντας, σημειώνει ότι “ο πολιτισμός ενός τόπου δεν είναι μόνο το θέατρο και οι μουσικές εκδηλώσεις, αλλά και η σωστή συμπεριφορά του ανθρώπου απέναντι σε κάθε ζωντανό οργανισμό και δη στα ζώα”.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη της “Γατοφιλίας Σύρου” στο τηλέφωνο 6984181208, αλλά και να καταθέσουν τις δικές τους εισφορές στον αριθμό λογαριασμού της ALPHA BANK 631-002101005499