Περιβαλλοντικές δράσεις στην Πάρο

Άσπρισμα κατοικιών από φοιτητές

Πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος επαναλαμβάνεται για μία ακόμη χρονιά στην Πάρο.

Το πρόγραμμα διοργανώνουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη, η Τουριστική Επιτροπή Δήμου Πάρου και το Δημοτικό Διαμέρισμα Παροικίας Πάρου, σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ελληνικών και Μεσογειακών Σπουδών και συντονίστρια την καθηγήτρια Ανθρωπολογίας Aimee Placas.

Η κ. Placas έχει διδακτορικό στην ανθρωπολογία από το Πανεπιστήμιο Rice των Ηνωμένων Πολιτειών και ειδικεύεται στην οικονομική ανθρωπολογία. Διδάσκει στο College Year in Athens εδώ και μία δεκαετία μαθήματα ελληνικής εθνογραφίας, φύλου και σεξουαλικότητας, υπηρεσιών καθώς και μαθήματα πάνω στην ελληνική οικονομική κρίση.

Φέτος, η προσπάθεια επικεντρώνεται στο άσπρισμα των δρόμων του νησιού. Οι εργασίες θα διαρκέσουν έως 21 Ιουνίου και απασχολούν 8 φοιτητές.

Αγαστή συνεργασία φορέων με αποτελέσματα

Ο Δήμος Πάρου προσφέρει και φέτος τον εξοπλισμό (χρώματα και εργαλεία), ενώ η Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Τουριστική Επιτροπή προσφέρουν τον συντονισμό όλων των διαδικασιών που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου.

Υπεύθυνοι για την υλοποίηση και τον συντονισμό του έργου είναι οι: Μανόλης Καβάλης, Αλέγκρε Εσκαλονή και Στέλλα Φυρογένη.

Ο Δήμος Πάρου επιθυμώντας να ευχαριστήσει την ομάδα των φοιτητών, τους συνοδούς καθηγητές καθώς και όλους όσους συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στην πραγματοποίηση της δράσης, θα παρέχει με την ολοκλήρωση της δράσης μικρή δεξίωση στην αυλή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην οποία θα τιμηθούν όλοι οι εθελοντές.

Η συνεργασία όλων των φορέων οδηγεί σε μια ακόμα επιτυχημένη δράση, αποδεικνύοντας ότι ο άνθρωπος μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα, αρκεί να έχει καλή πρόθεση και διάθεση.