ΠΑΜΕ Νάξου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

"Όχι" σε κάθε είδους εξάρτηση

Αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει

“Όχι σε όλα τα Ναρκωτικά” υπογραμμίζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Νάξου, μεταδίδοντας το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους.

Όπως σημειώνεται, η “φετινή παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών σημαδεύεται στη χώρα μας από τις προσπάθειες της κυβέρνησης να σβήσει από το χάρτη τα κέντρα πρόληψης και απεξάρτησης. Παραδίδουν την πρόληψη, την θεραπεία και την επανένταξη στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στο κέρδος και στα αρπαχτικά των ΜΚΟ”.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι από την επικείμενη συγχώνευση του ΚΕΘΕΑ με τον ΟΚΑΝΑ θα προκύψει ένα πρόγραμμα “που έχει ως θεό τα υποκατάστατα χαμηλών προδιαγραφών, αφού παραγκωνίζεται το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και εκατοντάδες εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στις ουρές του ΟΑΕΔ”.

Η τοξικομανία δεν είναι εγκεφαλική βλάβη

Εκφράζοντας την εναντίωσή του σε όλα τα ναρκωτικά, το ΠΑΜΕ αποδίδει τις ρίζες του προβλήματος στη βαρβαρότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία, στη φτώχεια, στην ανασφάλεια, στους μισθούς των 300-400 ευρώ, στην κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, στους απροσπέλαστους φραγμούς στη μόρφωση και στην υγεία, στην ανύπαρκτη πρόσβαση στον αθλητισμό, στα κυρίαρχα αντιδραστικά πολιτιστικά πρότυπα και αξίες.

Καταλήγοντας, προβάλλει την ανάγκη για αγώνα της νεολαίας ενάντια σε κάθε είδους συμβιβασμό, ενάντια σε κάθε είδους εξάρτηση. “Θα πρέπει να είναι αγώνας για την ζωή που μας αξίζει”!

Ετικέτες: